vestnik

(FOTO) Tudi Vermezović brez zmage v Fazaneriji: Mura - Bravo 1 : 1

Vestnik.si, 16. 9. 2023
Loris Cipot
Mura : Bravo
Šport

Kako se bo odrezal novi trener Mure Vladimir Vermezović? To je bilo vprašanje pred tekmo 8. kroga v Fazaneriji, potem ko so njegovi varovanci gostili skoraj vedno neugodni Bravo. Pred tem Sobočani doslej na svojem terenu v tej sezoni niso osvojili še niti ene točke. Dvoboj ste lahko spremljali z nami.

Mura: Mihelak, Sadriu, Saitoski, Maruško, Kous kap., Maroša, Kasalo, Jurišić, Kurtović, Dobrovoljc, Shabanhaxhaj. Trener: Vladimir Vermezović. 

Bravo: Orbanić, Kavčič, Gurlica, Jakšić, Španring, Pečar, Trdin kap., Selan, Janjić, Puconja, Poplatnik. Trener: Aleš Arnol. 

Srečanje vodi Mihael Antić iz Kopra, ki ga imajo črno-beli v slabem spominu. 

1: Začetek tekme. 

2: Po hitri akciji in podaji z desne strani je skušal streljati Maroša, njegov strel pa je bil blokiran.

3: Po drugem izvedenem kotu je žogo z močnim strelom preko vrat poslal Saitoski. 

6: GOOOL 1 : 0 Roko Jurišić! Hiter zadetek Mure z malce sreče. Kous je z desne strani podal visoko žogo, na drugi strani jo je proti vratom poslal Jurišić, vratarja Orbanića in branilca Jakšića pa je nekoliko zmedel poskus posredovanja Shabanhaxhaja, tako da je okroglo usnje končalo v mreži. Prav vsi igralci Mure so stekli v objem novemu trenerju. 

mura, bravo
Loris Cipot
Mura : Bravo

11: Rdeči karton za Sadriuja! Obrambi domačih je pobegnil Poplatnik, za njim je stekel Sadriu in se ga ob prestopu le rahlo dotaknil po rami z roko. Napadalec Brava je takoj odigral padec pred kazenskim prostorom, sodnik Antić pa mu je nasedel in izključil Sadriuja. Prav gotovo prestroga kazen, ampak kot že rečeno, ko sodi Antić, se Muri ne piše dobro. Skoraj ne gre verjeti, da nihče iz sobe za VAR ni posredoval. Črno-beli nadaljujejo z igralcem manj.

mura, bravo
Loris Cipot
Mura : Bravo

12: Janjić iz prostega strela pošilja žogo le v naročje Mihelaka.

21: Antić nadaljuje v svojem elementu. Potem ko ni dosodil očitnega prekrška nad Saitoskim, je dosodil prekršek za Bravo in pokazal rumeni karton Kurtoviću zaradi ugovarjanja. 

mura, bravo
Loris Cipot
Mura : Bravo

29: Kar dober poskus Jakšića, ki je meril malce nad zgornjim desnim kotom vrat Mihelaka. 

33: Fantastična obramba Mihelaka po prostem strelu Pečarja. Soboški vratar je poletel skozi zrak in izbil žogo izpred zgornjega desnega kota svojih vrat. Pred tem spet razburjenje Sobočanov zaradi prekrška, ki ga je dosodil Antić v korist Brava. 

36: Puconja strelja prek vrat. 

43: Po prekršku nad Marošo je Antić pustil prednost, do strela se je priboril Saitoski, a je meril naravnost v naročje Orbanića. 

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 1 : 0.

mura, bravo
Loris Cipot
Mura : Bravo

Mura je začela zelo motivirano, energično in z veliko željo po zmagi ter hitro tudi dosegla gol, a na žalost se je kaj kmalu v potek dogajanja vmešal sodnik Antić, ne prvič doslej na tekmah črno-belih, seveda v njihovo škodo. Nasedel je teatralnemu padcu Poplatnika in spremenil številčno razmerje moči v korist Brava. Mura je še vseeno dobro odigrala preostanek prvega dela z igralcem manj, enkrat pa jo je pred prejetim zadetkom rešil vratar Mihelak. Vprašanje pa je, kako bo v drugem polčasu, saj bodo domačim ob igralcu manj verjetno hitreje začele popuščati moči. Razen če se ne bo zgodilo kaj izjemnega.  

murabravo
Arhiv kluba
Mura : Bravo.

46: Začetek drugega polčasa. Menjave: Trontelj in Tripi namesto Kasala in Saitoskega ter Stanković namesto Puconje. 

47: Še ena menjava pri Bravu: Ivanšek namesto Jakšića, ki je imel že dlje časa težave. 

54: Še enkrat več Mihelak s posredovanjem rešuje svojo ekipo po plasiranem strelu Poplatnika iz bližine.  

56: Pečar je na levi strani iz igre izvrgel Tripija, a nato na srečo Mure streljal prek vrat. 

67: Menjava pri Bravu: Maher namesto Selana. 

69: Po napačni podaji Orbanića je prazna vrata z daljave skušal zadeti Shabanhaxhaj, a je meril prek vrat. 

70: Menjava pri Bravu: Štor namesto Janjića. 

73: Strel Maherja prek vrat. 

73: Velika priložnost za Marošo, ki je končno pobegnil obrambi gostov in meril po tleh v bližnji kot, žoga pa je končala za malenkost mimo vrat. Imel je prav, ko je zahteval kot, saj je res branilec Brava malce spremenil pot žogi, a so sodniki to spregledali.  

mura, bravo
Loris Cipot
Mura : Bravo

79: GOL 1 : 1 Luka Štor! Mat v dveh potezah. Dolgo podajo iz obrambe je poslal Maher, Štor pa je po strelu z glavo z rahlim lobom premagal Mihelaka, ki je bil preveč iz svojih vrat. Mura je morda naredila napako, ko se je po spodbujanju občinstva po dolgem času spet bolj odprla, kar je Bravo ob številčni premoči takoj izkoristil.  

81: Rumeni karton Maher. 

84: Menjava pri Muri: Petković namesto Maroše. 

88: Rumeni karton Trontelj.

90: Štiri minute dodatka.

92: Menjava pri Muri: Brkić namesto Shabanhaxhaja. 

94: Skorajda bi se spet ponovila stara scena iz prejšnjih tekem Mure, ki je izgubljala doma: po dolgi podaji iz leve strani je najvišje skočil Maher in nevarno streljal z glavo, a tokrat se je izkazal Mihelak in ujel žogo ter tako soboški ekipi rešil vsaj točko.

95: Konec tekme. 1 : 1. 

mura, bravo
Loris Cipot
Mura : Bravo

Mura se je v drugem polčasu odločila izključno za branjenje vodstva, ironija usode pa je, da ga je zapravila ravno po tem, ko se je malce bolj odprla. Res pa je, da je Bravo zelo lepo odigral akcijo za izenačujoči gol, točko pa so si Šiškarji po prikazanem prav gotovo zaslužili. A veliko vprašanje ostaja, kako bi se odvijala tekma, če ne bi sodnik Antić že v 11. minuti prestrogo izključil Sadriuja. Tako si je Mura doma s prvim remijem priborila točko, ki pa ji prav veliko ne pomaga, saj na lestvici še vedno zaostaja za štiri točke za Bravom, ki je bil peti.    

8.-krog mura bravo vladimir vermezović