vestnik

(FOTO) Severovzhodni derbi minil v mirni delitvi točk: Mura - Maribor 0 : 0

Vestnik.si, 26. 11. 2023
Loris Cipot
Mura : Maribor
Šport

Po dolgem času smo le dočakali severovzhodni derbi zaostalega 3. kroga prve lige. V Fazaneriji sta se pomerila Mura in Maribor, oba kluba sta najavila brezkompromisno igro na zmago, na koncu pa je od ognjemeta ostala samo iskrica. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Mura: Mihelak, Kous kap., Morris, Sadriu, Jurišić, Maruško, Tripi, Cottrell, Brkić, Shabanhaxhaj, Maroša. Trener: Vladimir Vermezović.
Maribor: Jug, Žinič, Watson, Šoštarič Karič, Urata, Vrhovec kap., Repas, Lorber, Soudani, Kolar, Jakupović. Trener: Ante Šimundža.

Srečanje vodi Martin Matoša iz Notranjih Goric. 

1: Začetek tekme. 

2: Strel Jakupovića je z nekaj težavami ukrotil Mihelak. 

7: Odločilno podajo Cottrella do Shabanhaxhaja so preprečili branilci gostov. 

16: Po dolgem samostojnem prodoru po levi strani je nato Shabanhaxhaj streljal visoko prek vrat. 

18: Nevaren strel Jakupovića po samostojnem preigravanju, žoga pa je na srečo Mure za malo zletela mimo desne vratnice v golavt.

19: Maribor je dosegel domnevni zadetek. Po podaji Urate je z 18 metrov močno streljal Soudani, Mihelak je žogo odbil le do Kolarja, ki je sprva zadel vratnico, odbitek pa je nato ob prepočasnem posredovanju Sadriuja Kolar le pospravil v mrežo. Toda na klopi domačih so glasno ugovarjali.

20: Gol Maribora je bil po ogledu posnetka s tehnologijo VAR upravičeno razveljavljen zaradi prekrška Jakupovića nad Kousom že v začetku akcije.  

22: Po še eni podaji Urate je znova do strela prišel Kolar, a streljal mimo bližnje vratnice. Vendar je Maribor v prvih dobrih dvajsetih minutah veliko boljši in nevarnejši. 

29: Po kotu gostov z leve strani je Sadriu nehote poslal žogo proti svojim vratom, a je bil Mihelak na to pripravljen. 

32: Strel Lorberja visoko prek vrat. 

mura, maribor
Loris Cipot
Mura : Maribor

34: Škoda za priložnost nevarnejše akcije domačih: Shabanhaxhaj je z visoko podajo našel Marošo na levi strani, ta je podal do vtekajočega Jurišića, slednji pa se je - namesto da bi podal pred vrata - obrnil in žogo poslal nazaj ven do Maroše in na koncu je priložnost za strel splavala po vodi. 

37: Sedaj je tudi Mura zatresla mrežo, a je tudi njen zadetek upravičeno razveljavljen. Maroša je med branilci gostov podal do Jurišića, ki je nato z leve strani nastavil žogo Brkiću, ta pa jo je zabil v mrežo, vendar gol ne velja, ker je bil Jurišić v prepovedanem položaju. 

40: Še enkrat je poskušal Lorber, tokrat mnogo bolj nevarno, žogo pa je Jurišić preusmeril v kot. 

45: Minuta dodatka. 

45+1: Konec prvega polčasa. 0 : 0. 

mura, maribor
Loris Cipot
Mura : Maribor

Maribor je bil precej boljši v prve pol ure igre in Mura, ki se je zbila v glavnem na svojo polovico, je lahko zadovoljna, da v tem obdobju ni prejela zadetka. No, v resnici ga je v 19. minuti, a je bil ta gol razveljavljen, enako kot njen gol v 37. minuti. V zadnje četrt ure so črno-beli le vzpostavili nekaj ravnotežja, a za zdaj je Maribor pustil boljši vtis, saj so vsi pomembni statistični podatki njemu v prid: posest žoge 60 : 40, streli na vrata 6 : 1, koti 5 : 1. Pri Muri bo svojo igro moral popraviti predvsem Jurišić, saj je iz kota in iz prostega strela zelo slabo in nenatančno podal, akcijo, ki bi lahko bila nevarna, je povsem otopil z nepotrebno podajo nazaj v polje, gol domačih pa je bil razveljavljen ravno zaradi njegove nepazljivosti, ko se je znašel v prepovedanem položaju. Po prvem delu je lahko Mura veliko bolj zadovoljna z izenačenim izidom. 

46: Začetek drugega polčasa. Menjavi na obeh straneh: Laušić namesto Lorberja in Trontelj namesto Brkića. 

56: Merjeni strel Jakupovića z desnico, za malo mimo vrat. 

57: Po predložku Žiniča z desne strani je Maribor dvakrat streljal: Jakupović je zadel Kousa, strel Laušića pa je odbil Sadriu. 

65: Prvi rumeni karton, dobil ga je Trontelj. 

66: Sreča za Muro: po predložku z leve strani je Mihelak pred Jakupovićem slabo odbil žogo, ki jo je nato z volejem prek vrat poslal Kolar. 

67: Menjavi pri Muri: Jovićević in Kurtović namesto Maroše in Cottrella. 

68: Menjava tudi pri Mariboru: Božić namesto Soudanija. 

72: Razburjenje med domačimi privrženci: po predložku Trontlja z desne strani je nespretno v kazenskem prostoru posredoval Šoštarič Karić, ki ga je žoga zadela v roko, vendar pa sodniki niso prekinili igre. V nadaljevanju je Shabanhaxhaj po preigravanju na levi strani skušal streljati, žoga pa se je od Vrhovca odbila na glavo Jovićevića, ki streljal iz bližine, Jug pa se je izkazal s fenomenalno obrambo. To je bila velika priložnost za Muro. 

76: Še ena menjava pri Mariboru: Iličić namesto Kolarja. 

77: Rumeni karton Tripi. 

78: Rumeni karton Vrhovec. 

79: Še eno razburjenje domačih navijačev: ob Šoštariču Kariću je v kazenskem prostoru padel Shabanhaxhaj in zahteval kazenski udarec, a se zdi, da se je malce prehitro vrgel na tla. 

82: Rumeni karton Kous.

83: Menjava pri Muri: Domjan namesto Kousa, ki so ga začeli mučiti krči. Kapetan Mure le redko odigra tekmo do konca v tej sezoni. 

84: Po podaji Laušića je Iličić z desne strani poslal žogo visoko na tribune. 

90: Poskus Repasa, žoga pa se je odbila v kot. 

90: Menjava pri Mariboru: Guerrico namesto Urate.

90: Štiri minute dodatka. 

94: Konec tekme. 0 : 0. 

Zadnji del dvoboja je minil brez pretiranega razburjenja. V drugem polčasu je bila igra bolj raztrgana kot v prvem, res pa je, da se je Mura zdaj pogumneje zoperstavila vijoličastim in ni bila več tako zbita na svoji polovici. Tudi Jurišić je popravil svojo predstavo, za razliko od prejšnjih prvenstvenih tekem pa črno-beli zadnjih dvajset minut niso preživeli samo v obrambi, kar se jim je obrestovalo z nedotaknjeno mrežo, in s tem, da Maribor sploh ni več prišel do nevarnega strela. Tudi Jakupović, ki je bil v prvem delu najbolj aktiven, je v tem času povsem poniknil. A zdi se, da je Mura bolj igrala na točko kot na zmago, in jo je tudi dobila, Štajerci pa niso vedeli izkoristiti terenske premoči (posest 57 : 43, streli na vrata 16 : 3, koti 8 : 2). Tako da je neodločen izid na koncu pravzaprav najbolj realen. Točka pa nobeni ekipi ni pomagala pri morebitnem preboju na lestvici. 

3.-krog zaostala-tekma derbi Mura-maribor