vestnik

Vermezović ne čuti pritiska, ampak odgovornost. Pred sprejetjem odločitve je govoril tudi z nekdanjimi slovenskimi nogometaši

Vestnik.si, 7. 9. 2023
Jure Kljajić
Vladimir Vermezović.
Šport

Od vsakega bo zahteval svoj maksimum.

Sinoči smo poročali o tem, da je vodenje nogometašev Mure prevzel Vladimir Vermezović. Na predstavitveni novinarski konferenci so ga povprašali tudi o tem, ali je pred sprejemom odločitve, ali priti v Mursko Soboto, govoril s katerim od Slovencev. Kajti nekoč je igral skupaj s Srečkom Katancem, pozna tudi Darka Milaniča. "Darko je v Združenih arabskih emiratih in trener vratarjev, ki je z menoj delal v Dubaju, je član njegovega štaba, tako da smo se slišali preko njega. Tudi sicer ga poznam, bil je v Partizanu, ko sem jaz tam zaključeval kariero. S Srečkom sem generacija in sem z njim igral, pred mesecem in pol pa sem bil tudi z Milkom Djurovskim in sva govorila o slovenskem nogometu. Pri meni v Hatti je bil Miral Samardžić, tudi z njim sem se slišal. Nogometni svet je zelo majhen, informacije se izmenjujejo in nič se ne more skriti," je dejal. 



Vermezović bo od vsakega igralca zahteval, da da svoj maksimum. "Nogomet je odvisen od kvalitete igralcev, ki jih imate, od sestave ekipe. Ko se spoznam z ekipo in igralci bom lahko več povedal o sistemu, načinu igre." Talent, kot pravi, v Muri je, potrebna pa je tudi disciplina. 

vladimir-vermezović, nš-mura, novi-trener
Jure Kljajić
Vladimir Vermezović.

Pritiska pred novim izzivom ne čuti, čuti pa odgovornost. Biti trener je resno delo, saj je treba posameznike različnih narodnosti, kultur ... povezati v ekipo. "Nogomet je prelepa igra in v njem imamo vsak teden priložnost za novo dokazovanje. Jaz sem fazo pritiska že prešel, to je za mlade, oni ga morajo čutiti." Človek pod pritiskom po njegovem mnenju včasih sprejme napačne odločitve, zato je treba imeti v trenerskem poklicu hladne glave, ne glede na dogajanje na terenu. 

nš-mura vladimir-vermezović