vestnik

Vermezović pred tekmo z Mariborom: "Pričakujem, da bomo po jutrišnji tekmi mi bolj zadovoljni"

Vestnik.si, 6. 10. 2023
Tomo Köleš
Kakšno tekmo pričakuje soboški trener Vladimir Vermezović in ali je sprememba na mariborski klopi, na katero je sedel Ante Šimundža, kakorkoli vplivala na pripravo njegove ekipe?
Šport

Nogometaši Mure bodo v derbiju 12. kroga Prve lige Telemach gostovali v Mariboru. Kakšno tekmo pričakuje soboški trener Vladimir Vermezović in ali je sprememba na mariborski klopi, na katero je sedel Ante Šimundža, kakorkoli vplivala na pripravo njegove ekipe?

Vermezović je poudaril, da bo sobotna tekma za Muro verjetno najtežja doslej, saj je Maribor zamenjal trenerja in takšna sprememba bo verjetno prinesla več energije v vijolično ekipo. "Mi smo pripravljeni na izziv in jutri želimo pustiti čim boljši vtis," je napovedal. Dodal je, da se je število poškodovanih igralcev zmanjšalo, treningom se je ponovno pridružil Darick Kobie Morris. Se je pa pred dnevi na enem od treningov v trku s soigralcem poškodoval rezervni vratar Florijan Raduha (imel je pretres možganov) in ga jutri ne bo v postavi. Kako dolgo bo odsoten, ni znano, mu je pa trener zaželel hitro okrevanje. 



Vprašanja na novinarski konferenci so se večinoma nanašala na prihod Anteja Šimundže na klop Maribora. Ali je Vermezović začutil v svoji zasedbi po tej novici kakšno spremembo? "Ena od stvari, ki sem se je naučil, ko sem prišel v Muro, je, da se tu čas meri na obdobje pred in po Anteju," je dejal. Trenerskega kolega je opisal kot kvalitetnega trenerja, ki je v Murski Soboti pustil močan pečat in z Muro dosegel velike uspehe. Njegov prihod v Maribor po njegovem mnenju na soboško zasedbo ne vpliva in se s tem tudi ne obremenjuje. Vsekakor se bodo igralci, ki jih je vodil pri Muri, z njim pozdravili in govorili, ostali pa ga, razen po imenu, ne poznajo. "Mi se osredotočamo nase, ne obremenjujemo se s stvarmi v drugih klubih. Naši analitiki in ljudje, ki so delali z Antejem, poznajo njegov slog igre in lahko predpostavljajo, kako se bo ekipa spremenila. Ante ve, da oni to vedo, tako da bo tekma šahovska partija z obzirom na to, da mi njega poznamo bolje, kot on pozna nas," je jasen Vladimir Vermezović. 

mura, celje
Loris Cipot
Vladimir Vermezović

Trener Mure je sicer zadovoljen z izkupičkom na tekmah v zadnjih dveh tednih. Zaveda se, da bi lahko bila igra na tekmi proti Celju boljša, sploh v drugem polčasu, ko je igralcem zmanjkalo energije, zamenjave pa niso prinesle napredka v igri. "Prvi polčas proti Celju je bil na taktičnem nivoju odigran skoraj perfektno. Zadnjih pet, šest dni smo se trudili, da se dvignemo na višji nivo, tako da jutri pričakujem kvalitetno tekmo in želim si, da naša dobra igra traja več kot en polčas."

Maribor je dober klub, tako Vermezović, in proti takim ekipam rad tekmuje. "Mi nimamo kaj izgubiti, le pridobimo lahko in pričakujem, da bomo po jutrišnji tekmi mi tisti, ki bomo bolj zadovoljni," je napovedal. 

vladimir-vermezović nš-mura nk-maribor derbi izjava