vestnik

(VIDEO) Štej do 11, pravi kampanja proti sovražnemu govoru

Vestnik.si, 9. 4. 2023
NZS
Kampanja Štej do 11.
Šport

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je z nekaterimi partnerji oblikovala družbeno odgovorno kampanjo Štej do 11, s katero problematizirajo sovražni govor v digitalnem okolju.

"Odraščanje v današnjem okolju je prežeto z mnogimi pastmi, s katerimi se mladostniki soočajo tako na spletu kot v vsakdanjem življenju. Sovražno obnašanje in sovražni govor povzročata čustvene brazgotine, ki imajo lahko zelo hude posledice. Zato je nujno, da otroke in mladostnike poučimo, naučimo in s tem opolnomočimo. Odrasli smo tisti, ki imamo to odgovornost in obvezo dobrega vzora za naše mladostnike," pravijo na NZS.  Tako bodo mlade ozaveščali in jim, kot ranljivi skupini družbe, pomagali preko kampanje Štej do 11. Cilj te je, da z vsebino dosežejo vsaj tisoč mladih v starostni kategoriji od 6. do 9. razreda, ki bodo ozaveščeni o problematiki sovražnega govora.

V sklopu kampanje so tako pripravili video, organizirali bodo delavnice za klube, kjer bomo mlade nogometaše opolnomočili z znanjem o tematiki, s pomočjo medijskih partnerjev pa bodo opozarjali, da kar se zgodi na igrišču, ne ostane vedno na igrišču. "Ime kampanje, Štej do 11, je simbolično, saj po navadi, ko želimo impulzivno ukrepati, preštejemo do deset, ker pa je na nogometnem igrišču enajst igralcev ene ekipe, smo pri imenu kampanje uporabili število 11," so pojasnili. Veseli jih, da je pobudo prepoznala tudi UEFA. 

štej-do-11 nzs sovražni-govor kampanja