vestnik

Anton Žlogar o črno-belih: "Mura ima potencial. Cilj je, da izboljšamo podobo ekipe"

Vestnik.si, 21. 2. 2024
Aleš Cipot
Tiskovna konferenca Mure
Šport

Nov trener Mure Anton Žlogar bo stremel k "agresivni in kompaktni formaciji na vseh delih igrišča, ki bo imela jasna navodila".

Mura je danes predstavila novega trenerja Antona Žlogarja, ki pravi, da se je že dlje časa želel preizkusiti v članskem nogometu. 

"Vse se je zgodilo hitro, praktično v dveh dnevih. V slovenskih razmerah priložnosti za vodenje Mure ne moreš zavrniti, začutil sem veliko priložnost," je dejal Žlogar na današnji novinarski konferenci.

Po njegovih besedah ima klub bogato tradicijo, ekipa je bila državni prvak in osvojila pokalne lovorike ter ima veliko število navijačev. "O Murski Soboti se vedno govori kot o klubu, ki na tekme privabi veliko število gledalcev, zato bom izkoristil priložnost in dal vse od sebe," je dodal Žlogar. 

mura, tiskovna-konferenca, anton-žlogar
Aleš Cipot
Tiskovna konferenca Mure

"Mura ima potencial, zato je naš cilj, da ustvarimo boljšo podobo ekipe," je povedal in dodal, da si bo prizadeval predvsem za izboljšanje rezultatskega trenda. 

Dejal je, da bo pri igri precej poudarka namenil obrambi, dinamičnim in hitrim prehodom ter prepoznavanju situacij. "A prvo želim vzpostaviti kontinuiteto rezultata, obrniti ta trend. Predvsem, da fantje pridobijo samozavest in bodo začeli verjeti v to, kar počnejo," je strnil in hkrati priznal, da je za dober rezultat vedno potreben kanček sreče.

"Agresivna, kompaktna formacija na vseh delih igrišča z jasnimi navodili," je tisto, kar ustvariti Žlogar s črno-belimi. 

mura, tiskovna-konferenca, anton-žlogar
Aleš Cipot
Tiskovna konferenca Mure

anton-žlogar nš-mura