vestnik

Žlogar: "Mihelak odhaja, proti Nafti bo branil Raduha"

Vestnik.si, 18. 7. 2024
Aleš Cipot
Tiskovna konferenca Mure pred tekmo z Nafto
Šport

Pred sobotnim derbijem 1. kroga PLT med Muro in Nafto (20.15, prenos na Šport TV) so pri črno-belih pripravili novinarsko konferenco, na kateri pa je bila najbolj presenetljiva novica ta, da soboški klub zapušča dosedanji prvi vratar Klemen Mihelak.

"Da, res je. Klemen se je odločil, da se bo podal novim izzivom naproti. Tako da smo sedaj ostali samo s tremi vratarji, Florijanom Raduho in dvema mlajšima, in bo zato na tekmi z Nafto branil Raduha," je brez oklevanja potrdil govorice o odhodu Mihelaka trener Mure Anton Žlogar. 

Drugače pa je zatrdil, da v njegovi ekipi vsi že komaj čakajo, da se priprave končajo in da se prvenstvo prične: "Začenjamo s prekmurskim derbijem. Vemo, kaj ta prinaša in kaj pomeni za lokalno okolje in tukajšnje ljudi. Vemo, kaj pomeni zmaga v takšni tekmi in kaj pomeni dober štart v prvenstvo. Priprave smo v redu opravili, vse, kar smo si zadali, smo uresničili. Ekipa je večinoma enaka kot v minuli sezoni in gremo z istimi igralci in nekaj novimi obrazi v novo sezono in prepričan sem, da bodo fantje dali vse od sebe. Prav gotovo gremo v sobotno tekmo z namenom, da zmagamo." 

So se sploh lahko pripravili na nasprotnika glede na to, da so pri Nafti sestavili popolnoma novo ekipo?

"Da, s tega vidika poteka v Lendavi nova zgodba. Imajo petnajst ali šestnajst novih nogometašev, prišlo je do velikih sprememb, tako da se je njim prav gotovo bilo lažje pripraviti na nas, ker smo mi v glavnem v enaki sestavi kot v minuli sezoni. Ampak tudi mi poznamo neke osnovne značilnosti Nafte in mislim, da v takih derbijih odločajo večja zbranost, motivacija in želja po zmagi. Pri svojih fantih, predvsem igralcih iz domačega okolja, vidim ogromno željo po uspehu, tako da bo to najpomembnejši dejavnik." 

tiskovna-konferenca, mura
Aleš Cipot
Tiskovna konferenca Mure pred tekmo z Nafto

Mura v zadnjih štirih pripravljalnih tekmah ni dosegla zadetka, tako da je to lahko razlog za skrb.

"Se strinjam. Pri nas je bila neka specifika. Ta tekma z Bačko Topolo je bila posebna, ker je bila odigrana le dva dni po dolgi poti iz Amerike. Z Ukrajinci pa smo nato po moji oceni odigrali boljšo tekmo, vendar pa moramo biti v zaključkih akcij bolj zbrani. Do zadnje tretjine igrišča nam gre dobro, le tam moramo popraviti zaključek. Temu smo na zadnjih treningih posvetili več časa, tako da upam in verjamem, da bomo učinkovitejši kot na pripravljalnih tekmah."

Žlogar pravi, da je med njegovimi igralci čutiti pozitivno napetost: "Da, gotovo. Predvsem domači fantje prenašajo to energijo tudi na ostale soigralce, tako da se čuti vpliv derbija.  Za nas je to zelo pomembna tekma. Zmaga bi nam dala zagon in krila pred nadaljevanjem prvenstva. Moram pohvaliti vse svoje fante. Celotne priprave so trenirali zelo dobro, zato verjamem, da se dobro delo mora poplačati. Res pa je, da bo nato o postavljenih ciljih in strategijah kluba kdo drug kaj več povedal. Sam menim, da je treba biti pri doseganju končnih ciljev objektiven. V trenutnem stanju bi težko rekel, da so nam cilj mesta, ki vodijo v Evropo. Ampak mi se moramo posvetiti delu, moramo gledati naprej in biti zbrani samo na naše delo na igrišču, in verjamem, da se bo tako vse ostalo uredilo v korist Mure."

Pri Nafti so prepričani, da bodo tri točke odšle v Lendavo. Kaj pravi na to strateg črno-belih?

"Na voljo so samo tri točke, tako da jih oboji ne morejo dobiti. Oni so lahko prepričani v svoj prav, jaz pa sem prepričan, da bodo tri točke ostale v Murski Soboti." 

Martin Metelko
Tik pred začetkom prvenstva se je v črno-belem taboru zgodil nov šok: vratar Klemen Mihelak zapušča Muro.
novinarska-konferenca nš-mura nafta-1903 prekmurski-derbi žlogar