vestnik

Znan je epilog navijaškega incidenta v Fazaneriji

Vestnik.si, 26. 2. 2024
Aleš Cipot
Mura : Maribor
Šport

Disciplinski sodnik NZS je Mariboru naložil 25.000 evrov kazni in tekmo registriral s 3 : 0 za Muro.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS), ki deluje kot neodvisen in avtonomen organ, je sprejel sklep v povezavi z dogodkom, ki se je zgodil med tekmo med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach. V 58. minuti je bila tekma prekinjena zaradi detonacije pirotehničnega sredstva, ki je priletelo na igrišče s tribune, kjer so sedeli navijači skupine Viola. Zaradi eksplozije je bilo poškodovanih pet rezervnih igralcev Mure, ki so se ogrevali za vstop v igro, kondicijski trener črno-belih in mladi pobiralec žog.

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

NK Maribor bo zaradi incidenta navijačev plačal globo v višini 25.000 EUR, poleg tega bo rezultat tekme registriran z izidom 3 : 0 v korist Mure. Mariborčani bodo prav tako prihodnje štiri domače tekme morali odigrati pred praznimi tribunami.

Disciplinski sodnik je natančno preučil vse izjave vpletenih, vključno z uradnimi predstavniki obeh klubov, pri čemer je poudaril izjemno pomembnost varnosti igralcev, sodnikov, uradnih oseb in gledalcev. Ob tem je izpostavil, da je treba okoliščine, povezane z zagotavljanjem varnosti, obravnavati z največjo resnostjo. Prižiganje bakel na stadionu je označil kot nesprejemljivo in nevarno dejanje, ki je strogo prepovedano. V skladu z načeli UEFA je uporaba pirotehničnih sredstev prepovedana zaradi potencialne nevarnosti za zdravje in varnost.

Sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin disciplinski sodnik še ni izdal. Maribor se na sklep disciplinskega sodnika lahko pritoži v roku treh dni od prejema zapisnika obravnave disciplinskega sodnika.

nk-maribor nzs kazen nš-mura