vestnik

Foto: Ogenj zajel večstanovanjsko hišo, 10-letnik v paniki skočil z drugega nadstropja

D.K., 20. 4. 2024
FF Trimmelkam
Ena oseba je skočila z drugega nadstropja.
Svet

V petek zvečer se je pri severnih sosedih odvijala prava drama. Zagorelo je v stanovanjskem objektu, kjer so živele tri družine.

Kot poročajo tuji mediji, so ognjeni zublji zajeli stanovanjsko stavbo v St. Pantaleon v Zgornji Avstriji. Na kraj dogodka so nemudoma odhiteli gasilci, reševalci in policija, ki so naleteli na dramatične prizore. Več ljudi je stalo na balkonih svojih stanovanj v zgornjih nadstropjih in kričalo na pomoč. Oseba, ki naj bi skočila z drugega nadstropja, je bil deček, star komaj deset let. 

Gasilci so iz zadimljene hiše z vrtljivimi lestvami rešili nekaj stanovalcev. Ranjenih je bilo 14 ljudi, večina se jih je zastrupila z dimom. Desetletnik je bil tako obupan, da je z balkona v drugem nadstropju skočil na vrt. Padec je morda oblažila trava, ki jo je zmočil dež, vendar je deček utrpel poškodbe in je še vedno v bolnišnici, a okreva.

Stanovanja so uničena, stanovalce pa je občina nastanila v okoliških penzionih. Kot je za Krone povedala podžupanja Nina Wolfgruber jim poskušajo najti nadomestno bivališče. Vzrok požara sicer še ni znan, kot morebitni vzrok pa omenjajo električni skuter, ki bi lahko zanetil požar. Več podatkov bo znanih, ko državna kriminalistična policija Zgornje Avstrije zaključila preiskavo.