vestnik

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le oglasil proizvajalec

J.V., 15. 5. 2024
Facebook/Halo, inspektore
Milo rečeno ogabno.
Svet

"Težko si je tudi teoretično zamisliti, v kakšnih okoliščinah bi se sploh lahko zgodilo, da bi se v pločevinki rjavega fižola znašlo kar koli drugega kot rjav fižol, kaj šele pol podgane," so med drugim sporočili preko svojega pravnega zastopnika na Hrvaškem.

Teden dni po tem, ko je kupec na Hrvaškem v pločevinki rajvega fižola našel del trupla podgane, se je oglasil tudi italijanski proizvajalec Fiamma Vesuviana. "Težko si je tudi teoretično zamisliti, v kakšnih okoliščinah bi se sploh lahko zgodilo, da bi se v pločevinki rjavega fižola znašlo kar koli drugega kot rjav fižol, kaj šele pol podgane," so med drugim sporočili preko svojega pravnega zastopnika na Hrvaškem, odvetnika Ica Škarpa.

Družinsko podjetje s 100-letno tradicijo, izvažajo tudi v Slovenijo

Kot pojasnjujejo, gre za družinsko podjetje, ki od samega začetka delovanja leta 1924 s kakovostjo svojih izdelkov skrbi za dobrobit potrošnikov, zaradi česar so si skozi leta pridobili status enega najbolj priznanih podjetij za proizvodnjo konzervirane hrane in testenin. V tujino izvozijo 85 odstotkov proizvodnje v več kot 75 držav po vsem svetu, med njimi je tudi Slovenija.

Edini dokaz je fotografija

V nadaljevanju so podrobno opisali postopke za zagotavljanje kakovosti in še enkrat zavrnili možnost, da bi se v njihovem proizvodu znašel del živali. Okoliščine primera zanje niso dovolj prepričljive; edini dokaz, da se je to res zgodilo, je fotografija pločevinke rjavega fižola, ob kateri se nahaja del živali, kar pa ne daje zadostnega zagotovila o verodostojnosti objave. Kljub temu je objava v le 24 urah "dotlej brezhibnemu poslovnemu ugledu Fiamme Vesuviane" povzročila neprecenljivo škodo na mednarodnem trgu, so poudarili.