vestnik

(FOTO) Nič ne bo s finalom in Evropo: Rogaška zmagala po enajstmetrovkah

Vestnik.si, 25. 4. 2024
Aleš Cipot
Mura : Rogaška
Šport

Za nami je še zadnje dejanje pokalnega polfinala. V Fazaneriji sta se merila Mura in Rogaška. Za obe ekipi je to bila še zadnja priložnost, da ostaneta na vlaku za uvrstitev v evropsko tekmovanje. Rogaška glede na nizek položaj na prvoligaški lestvici tako ali tako, Mura pa bi sicer imela še teoretične možnosti tudi v prvenstvu, vendar je to glede na njene rezultate in igre v tej sezoni le malo verjetno. Zato bi morali črno-beli danes doma storiti vse, da se prebijejo v finale in ostanejo v igri za lovoriko. Vendar jim to ni uspelo. Po rednem delu je bilo 2 : 2, v podaljških pa so enostavno storili premalo, da bi si že takrat priborili zmago. Kazen je sledila pri enajstmetrovkah. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Mura: Mihelak, Cipot, Pucko, Sadriu, Cottrell, Šarić, Maroša kap., Proleta, Turudija, Nuhanović, Kyziridis. Trener: Anton Žlogar.

Rogaška: Mulalić, Pirtovšek, Thalisson, Vujčić, Kregar, Mijić, Lovrić, Flis kap., Kambič, Kurež, Korošec. Trener: Oskar Drobne.

Srečanje vodi Slavko Vinčić iz Maribora. 

1: Začetek tekme. 

4: Po podaji Korošca z desne strani je bil skoraj v nevarni priložnosti Mijić, vendar Mihelak pravočasno iz svojih vrat in lovi žogo. 

6: Sedaj je bilo nevarno pred vrati Rogaške, a je Cottrell poletel mimo žoge. 

7: Sreča za Muro: po prostem strelu Kregarja z leve strani je bil blizu vrat Pirtovšek, ki pa z glavo ni dobro zadel žoge, sicer bi ta končala v mreži. Malce ga je z reakcijo zmedel Cipot. 

12: Slatinčani so zapravili nevaren protinapad, saj je Kregar preslabo podal do prostega Mijića. 

13: Spet nevarni gostje: Kurež strelja z roba kazenskega prostora, žoga končuje v kotu. 

14: Po kotu Kregarja strel Flisa z glavo prek vrat. Za zdaj Rogaška boljši nasprotnik. 

mura, rogaška, pokal
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

20: GOOOL 1 : 0 Amadej Maroša! Mura je vseeno prva udarila. Nuhanović je z dolgo podajo našel Kyziridisa, ki je prodrl po levi strani in lepo podal do Maroše, ta pa si je spretno s prsmi ustavil žogo in jo potem z desnico zabil v mrežo. 

mura, rogaška, pokal
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

22: Že nevaren strel Thalissona, toda Mihelak na pravem mestu. 

24: Rumeni karton Pucko.

36: Kakšna priložnost za Rogaško! Po podaji z desne strani je prišel Mijić neoviran do strela s šestih metrov, a na srečo Mure meril mimo vrat. 

39: Rogaška je spravila žogo v mrežo Mure, vendar je na posnetku razvidno, da je Mijić pred tem v glavo brcnil Cipota, zato je Vinčić po pregledu s tehnologijo VAR zadetek upravičeno razveljavil. 

43: Sedaj pa upravičeno dosojena enajstmetrovka za Rogaško! Kregar je na desni strani preigral Marošo, nato pa ga je v kazenskem prostoru nespametno z drsečim startom podrl Cipot in si prislužil rumeni karton, gostje pa kazenski strel.

mura, rogaška, pokal
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

44: GOL 1 : 1 Patrik Mijić! Mihelak je Mijiću strel z 11 metrov najprej ubranil, a odbil žogo nazaj do napadalca Rogaške, ki jo je nato le pospravil v mrežo. Treba je priznati, da je izenačenje Rogaške glede na videno povsem zasluženo. 

mura, rogaška, pokal
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

45: Dve minuti dodatka.

45+1: Kakšna nova priložnost za Mijića! Po predložku Kureža z desne strani je bil čisto sam pri drugi vratnici Mijić, a je iz neposredne bližine streljal za malenkost mimo vrat. Nova sreča za Muro.

45+2: Konec prvega polčasa in še rumeni karton za Pirtovška. 1 : 1. 

mura, rogaška, pokal
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

Čeprav je povedla, je Mura lahko še zadovoljna, da je dobila samo en gol, saj je bila Rogaška neprimerno bolj nevarna in bi lahko že vodila. Črno-beli imajo težave predvsem po standardnih situacijah, kar bodo morali nujno popraviti v drugem delu. In storiti bistveno več v napadu. 

mura, rogaška, pokal
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Muri: Antolin namesto Turudije. 

52: Močan strel Flisa z razdalje, Mihelak na pravem mestu. 

mura, rogaška, pokal
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

53: GOL 1 : 2 Patrik Mijić! Prekrasen zadetek Rogaške. Kregar je poslal visok predložek s svoje polovice, žogo je sprejel Mijić, naenkrat preigral Cipota in Proleto, nato pa z desnico z izjemnim strelom zabil žogo tik ob levi vratnici v mrežo. 

mura, rogaška, pokal
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

54: Po podaji Nuhanovića z leve strani je bil v lepi priložnosti Šarić, a je streljal mimo vrat. 

55: Po kotu Mure je v kazenskem prostoru padel Cipot in zahteval enajstmetrovko, a enostavno dolgo ni bilo prekinitve igre, da bi si Vinčić pogledal posnetek.

56: Spet zahteva Mure po kazenskem strelu, ker naj bi nekdo od gostov v svojem kazenskem prostoru igral z roko. Toda nič ni z enajstmetrovko. 

58: Dvojna menjava pri Muri: Čakš in Trontelj namesto Kyziridisa in Cottrella.

60: Po podaji Nuhanovića je bil za malce prekratek pred vrati Maroša.

62: Čakš bi skoraj izkoristil napako v obrambi gostov, a je zadetek s hitrim posredovanjem rešil Mulalić.

62: Rumeni karton Trontelj.

64: Mihelak je sedaj z izjemno reakcijo rešil svojo mrežo. Po predložku z leve strani je z volejem močno in natančno sprožil Kambič, a je soboški vratar s konicami prstov odbil žogo. 

66: GOOOL 2 : 2 Robert Čakš! Joker s klopi je znova zadel. Trontelj je podal na desno do Prolete, ki je poslal odličen predložek, Čakš pa je po strelu z glavo iz bližine premagal Mulalića. 

69: Čakš znova v priložnosti z glavo po predložku Šarića z leve strani, a tokrat žoge ni tako močno zadel, tako da jo je Mulalić ujel. 

73: Strel Antolina z levico, Mulalić na pravem mestu. 

75: Menjava pri Rogaški: Diaby namesto Pirtovška. 

79: Strel Lovrića prek vrat. 

80: Menjava pri Muri: Lamy namesto Šarića. 

88: Menjavi pri Rogaški: Majcenić in Prenkpalaj namesto Kureža in Kregarja.  

90: Štiri minute dodatka. 

94: Konec rednega dela. 2 : 2. Gremo na podaljške. 

Zelo dober drugi polčas. Treba je pohvaliti obe ekipi, ki igrata precej odprto in kažeta veliko željo po uvrstitvi v finale. Začetek drugega dela je pripadel Rogaški, po prejetem drugem zadetku pa se je tudi Mura prebudila in bila v nadaljevanju nekaj časa boljši nasprotnik in zasluženo izenačila. Dokaj enakovredna igra pred koncem pa nas je pripeljala do odločitve v podaljških ali pa morda po streljanju enajstmetrovk. 

90: Začetek prvega podaljška.

97: Po podaji Prolete z desne strani je Mulalić samo na kratko v prazno odbil žogo, v drugo pa jo je vendarle uspel izbiti pred Lamyjem.

99: Na tleh je obležal Proleta, ki najbrž ne more nadaljevati. 

100: Menjava: Maruško namesto Prolete. 

104: Velika priložnost za Marošo! Po predložku Trontlja z desne strani je Maroša streljal v stilu Čakša z glavo iz bližine, toda naravnost v Mulalića. 

105: Dve minuti dodatka. 

105+2: Sedaj velika priložnost za Mijića! Po predložku z desne strani je med Cipotom in Nuhanovićem do strela iz bližine prišel napadalec Rogaške, a poslal žogo mimo vrat. 

105+3: Konec prvega podaljška. 2 : 2. 

Kot da bi ta podaljšek vzel vso energijo Muri, ki pa je vseeno imela veliko priložnost. Rogaška je imela več moči in posesti, a tudi ona ni zmogla spraviti žoge v mrežo.

105: Začetek drugega podaljška. 

107: Po podaji Mulalića z desne strani se je ob branilcu dobro znašel Maroša in prišel do strela, a spet le v Mulalića. 

111: Po podaji Trontlja je z desne strani še enkrat dobro sprožil Maroša, a je bil znova Mulalić na pravem mestu. 

114: Po prepočasnem posredovanju obrambe Mure do močnega strela Mijić, vendar v naročje Mihelaka. 

116: Menjava pri Muri: Jovićević namesto Maroše, ki je danes potrošil vse svoje moči. Ne bo ga pri morebitnih enajstmetrovkah, ki jih sicer večinoma uspešno izvaja. 

119: Menjava pri Rogaški: Kitek namesto Lovrića. 

120: Minuta dodatka.

120+1: Strel Maruška po tleh v branilca, nato pa skok Mulalića na žogo.

120+2: Konec drugega podaljška. 2 : 2. Gremo na enajstmetrovke. 

Po poskusih Maroše in Mijića so se oboji sprijaznili s tem, da bodo zmagovalca odločili streli z bele pike. 

Enajstmetrovke:

prvi streljajo Slatinčani -

Thalisson: Mihelak brani!

Nuhanović: gol. 

Majcenić: gol. 

Maruško: gol.

Kambič: gol. 

Jovićević: vratnica. 

Mijić: gol.

Trontelj: gol. 

Kitek: gol.

Sadriu: prehitro je šel Mulalić s črte in ubranil, vendar je zapiskal Vinčić. V drugo gol Sadriuja, čeprav je vse skupaj bilo sumljivo. 

Prenkpalaj: gol.

Čakš: Mulalić brani. 

mura, rogaška, pokal
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

Rogaška je v finalu. Mura pa je končala tako, kot je njena celotna sezona v prvenstvu: z nekaj prebliski, ampak v glavnem s srečanji brez zmage. 

mura, rogaška, pokal
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

polfinale-pokala-slovenije pokal-pivovarna-union mura rogaška