vestnik

Rezultati iskanja

Pokal NZS: Dober odpor Odrančanov

Nogometaši Aluminija iz Kidričevega so se z zmago s 3 : 1 (2 : 0) uvrstili v 2. krog pokalnega tekmovanja.

Vse več prebežnikov: V enem tednu prijeli 105 tujcev, lani v vsem letu 159

Pomurski policisti so letos na južni meji obravnavali več nezakonitih prehodov kot lani v vsem letu. Nekateri prebežniki so že večkrat poskušali vstopiti v Slovenijo.

"Niso ostali v postelji svoje ležernosti ali malodušja"

Mašo ob prazniku Marijinega vnebovzetja je daroval murskosoboški škof dr. Peter Štumpf. S slovenskimi zastavicami iz Turnišča bodo romarji prišli na slovesnost v Beltince.

Jedrska elektrarna Krško: Tehnologija, ki se še ne bo poslovila

Zaradi velike odmevnosti nanizanke Černobil, ki so jo predvajali na HBO, od znancev v zadnjem času dobili kar nekaj vprašanj v zvezi z varnostjo v jedrski elektrarni. Vse procese v elektrarni nadzorujejo v strogo varovani kontrolni sobi, v kateri 24 ur na dan dela pet zaposlenih, ki se zamenjajo vsakih osem ur. V drugi stavbi je simulator kontrolne sobe, v katerem se izobražujejo zaposleni.

Proslava v Beltincih: Brezplačen vstop in poseben režim

Zaradi proslave ob 100. obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom bodo v soboto v Beltincih veljali strožji varnostni ukrepi in spremenjen prometni režim.

Vedran Vinko v sodnikovem dodatku odrešil Nafto

Čast pomurskih klubov v 1. krogu pokala Slovenije je rešila le lendavska Nafta, res pa je, da jih je večina imela zelo težke nasprotnike. Najlažjega so imeli ravno Lendavčani, ki so doživeli odrešitev v 93. minuti.

KD Marko Beltinci: V Riminiju so zaplesali značilne regijske plese 

Člani Kulturnega društva Marko Beltinci so se pred kratkim vrnili z mednarodnega folklornega festivala, ki je potekal v italijanskem obmorskem mestu Rimini. 

Pokal Slovenije: Pomurski klubi pričenjajo danes

Na nogometnih zelenicah po Sloveniji bo danes odigran 1. krog Pokala Slovenije. Na delu bodo štirje pomurski predstavniki. 

Mašo ob stoti obletnici bo vodil Zore, že v petek 15-minutno zvonenje po cerkvah

V soboto, 17. avgusta, bo v Beltincih pred župnijsko cerkvijo slovesna maša ob stoti obletnici združitve Prekmurja z matično domovino.