vestnik

Rezultati iskanja

Pogovarjali so se o izzivih sodobne družbe

V avstrijskem mestu Voitsberg je potekalo zaključno srečanje projekta Regiohelp, katerega del so bile tudi številne pomurske institucije s področja sociale in zdravstva. 

(FOTO) V Murski Soboti festival inovativnosti in ustvarjalnosti

Na grajski ploščadi v Murski Soboti je potekal prvi festival inovativnosti in ustvarjalnosti za vrtce, osnovne ter srednje šole. Organiziral ga je Zavod RS za šolstvo, OE Murska Sobota, ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Moto natečaja je bil ''Na krilih mladostne energije in ustvarjalnosti povezujemo preteklost s sedanjostjo in stopamo v prihodnost''. Vzgojno-izobraževalni zavodi so se lahko izkazali v kategoriji s področja likovne, filmske in literarne poustvarjalnosti; glasbene, pevske in plesne ustvarjalnosti ali s predstavitvijo na stojnicah. Skupaj je na prireditvi nastopilo okrog 600 otrok, učencev ter dijakov. Festivala se je udeležil tudi nekdanji predsednik Slovenije Milan Kučan, župan Murske Sobote Aleksander Jevšek ter Irena Kumer, predstojnica murskosoboške enote Zavoda RS za šolstvo. 

V slabem mesecu na cestah našteli 18 vinjenih kolesarjev

Med 6. in 31. majem je potekala akcija za večjo varnost kolesarjev. Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, je bilo v tem obdobju ugotovljenih 83 kršitev kolesarjev.

Na pikniku tudi športne aktivnosti na vodi

Na Vestnikovem pikniku bo prisoten Surf in sup klub Pomurje. 

Damjan Šebjan: Ovir za gluhe je vedno manj 

Damjan Šebjan, edini gluhi kulturni delavec s statusom v Sloveniji, veliko dela na ozaveščanju o kulturi gluhih in širjenju znanja o slovenskem znakovnem jeziku. Že 15 let se ukvarja s kulturnim udejstvovanjem in nastopa po celotni Sloveniji pa tudi v Evropi.

Plavček v Veržeju bo spet migal, plesal in se zabaval

Drugo leto v okviru jutrišnjega dogodka 24 ur z reko Muro popoldan tudi Plavčkov festival.

Pokal Mitropa: Slovenci deveti, Slovenke šeste

V Zdravilišču Radenci se je končal 37. srednjeevropski pokal Mitropa Cup, na katerem je nastopilo deset reprezentanc, med njimi tudi slovenska.

Buče se v ameriški šport kotalijo mimo nas

Vzhičeni nad visoko kakovostjo, pozabljamo pa, da smo bili na sejmu bučnega olja

Kvalifikacije za 2. SNL: Grad nemočen pri Kopru

Favorizirani nogometaši Kopra so v prvi kvalifikacijski tekmi za napredovanje v drugo ligo na domači Bonifiki premagali ekipo Grada kar s 4 : 0 (2 : 0). Povratno srečanje v nedeljo pri Gradu bo tako bolj kot ne le formalnost.

(FOTO) Grad gostoval v Kopru

Prva tekma kvalifikacij za 2. SNL med Koprom in Gradom se je končala z rezultatom 4 : 0 za FC Koper. Povratna tekma bo v nedeljo pri Gradu.