vestnik

Rezultati iskanja

Lepa afna Niki Zorjan: "Ti si bolj kul kot jaz!"

Niko Zorjan, ki se je s prekmurščino izstrelila med slovenske zvezde, se je pred časom usedla ob bok eni najbolj gledanih lepotnih vlogerk v Sloveniji - Lei Filipovič. No, verjetno jo bolj prepoznate pod imenom Lepa afna.

Marjan Vidic: "Ko sem slišal Vlada Kreslina, sem kar obnemel"

Godbenik, ljubiteljski igralec, sociolog, lastnik lokala in nepremičninski posrednik, predvsem pa bobnar.

(VIDEO in FOTO) Vurberk: Gozd, v katerem živi Rdeča kapica 

Grad Vurberk z okolico ponuja bogato zgodovino, čudovite razglede in dan, poln doživetij za vso družino, čarovnija zlasti za otroke.

Pomurci o Pomurju: Prekmurje je popek Evrope, čeprav nekateri mislijo, da je slepič 

Komur se posreči, tisti jo potegne s sabo, ko odide od nje. Kjerkoli hodi, mu teče pod nogami, skozi glavo in skozi prsi …“, iz knjige Štefana Smeja, Mura. 

"Tudi 'betonski' otroci imamo lahko naravo doma"

Balkon Gregorja Flisarja v Ulici Štefana Kovača v Murski Soboti v primerjavi z ostalimi zares izstopa.

Z Goričkega v Piran: Kaj so Alenu storile žabe? 

Alenova pot z Goričkega v Piran poteka že četrti dan, do končnega cilja mu tako ostaja še deset dni. Vsaka nova etapa, ki jo prehodi, pa mu prinese vedno kaj zanimivega.

Cilj pomurskih nogometašic je dvojna krona

Počitka je konec tudi za nogometašice Ženskega nogometnega kluba (ŽNK) Telemach GMT Beltinci, ki so opravile že nekaj prvih treningov v sklopu poletnih priprav. Pokalnim prvakinjam se je po Sari Agrež pridružila še mlada Eva Potočnik, Pomurke pa ne skrivajo, da želijo spomladi slaviti naslov državnih in pokalnih prvakinj.

Iščejo medicinske sestre, razpisali 15 mest za pripravnike

Pomanjkanje medicinskih sester zaznavajo tudi v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Zaenkrat obvladujejo delo, a malo je sester, ki bi bile pripravljene delati ponoči, med prazniki, ob nedeljah, z vedno težjimi bolniki in vedno bolj zahtevnimi svojci. Zato mnoge odhajajo v tujino, kjer imajo boljše pogoje dela in boljše plačilo.   

»Ekološka bomba« v Skakovcih še vedno tiktaka 

Problem deponije gum na dvorišču podjetja Wolf je vse bolj pereč; gume so namreč na črno še naprej dovažali. Najprej je bilo treba končati prvotni postopek o odstranitvi odpadnih gum, za odpadne gume, ki so se pojavile na dvorišču pozneje, pa je bilo treba začeti nov postopek.

Preiskave: Priprti Pomurci stari od 38 do 44 let 

Vseh devet osumljenih trgovanja z nedovoljenimi drogami v priporu. Storili so več kot 120 kaznivih dejanj, zaslužili naj bi vsaj 125 tisoč evrov.