vestnik

Rezultati iskanja

Čista nula, čista vest: Za volan tudi malce opiti

V soboto akcija potekala tudi v Murski Soboti. Skoraj polovica mladih, ki je opravila preizkus alkoholiziranosti, je pred vožnjo uživala alkohol.

Za napredek umetnosti: Mednarodna likovna kolonija Izak Lipovci

Na ogled so dela trinajstih likovnih ustvarjalcev iz šestih držav.  Udeleženci so ustvarjali v prostorih vaškega doma v Lipovcih, na domačijah, v katerih so bivali ali pa v naravnem okolju v okolici naselja.

(FOTO) Soboški dnevi - Dan III: Beatlomani so skočili nazaj v šestdeseta 

HELP! A Beatles Tribute je skupina, ki s svojim energičnim vzdušjem ter velikonatančnostjo izvaja glasbo legendarnih The Beatles. Z neoporečnimi, izjemno natančnimi in obenem energičnimi izvedbami skladb skupine The Beatles, bodo HELP! A Beatles Tribute v vas vzbudili občutek, da ste dejansko na koncertu liverpoolske četverice. Koncert vsebuje zaščitne znake skupine The Beatles, vključno s kostumografijo ter glasbenimi inštrumenti, uporaba slednjih pa omogoča rekonstrukcijo kvalitete zvoka skupine The Beatles, ki publiko ponese nazaj v šestdeseta.

Kulinarični popoldan v Žitkovcih

Prireditev z živo kuhinjo sta organizirala Kulturno društvo Solzice Žitkovci in Madžarska samoupravna narodna skupnost občine Dobrovnik. 

Puconska malonogometna liga: Dvojna krona Košarovcem

S finalnimi boji za naslov pokalnega prvaka se je končala malonogometna sezona v Občini Puconci. Moštvo Košarovec suvereno slavilo tako v prvenstvu kot v pokalu, njihov član Goran Šnepf je v A-ligi zadel 38 golov

Žetev pšenice: Odkupna cena pridelka še neznanka

Kakovost letošnjega pridelka so že od setve krojile neugodne vremenske razmere. 

(FOTO) Soboški dnevi - Dan III: Pela je Carica Tanja in z njo seveda tudi publika 

Z glavnega odra v soboškem mestnem parku se je nocoj, na tretji večer Soboških dnevov, daleč naokoli razlegal glas Tanje Žagar, ki je tudi tokrat nastopila s skupino Avantura, z njo je veliko pesmi zapela tudi publika. Diplomirana profesorica glasbene pedagogike je vodilna pevka slovenske zabavne glasbe in je na sceni že prava stalnica. Svojo glasbeno kariero uspešno gradi že 22 let. Na začetku kot članica najstniške skupine Foxy Teens, zadnjih trinajst let pa kot samostojna glasbenica, avtorica in pevka. Pesmi kot so Carica, Trava, Nina nana, Mala sobica, Lepo mi je so v letu pred njeno kratkotrajno pavzo zaradi materinstva zelo močno odmevale na radijskih valovih.

Soboški dnevi: na glavnem odru nastopil Challe Salle

Tretji večer Soboških dnevov je na glavnem odru v mestnem parku najprej nastopil Challe Salle. Njegovim pesmim, v katerih obravnava različne teme iz vsakdana, je prisluhnilo veliko število obiskovalcev.

Grajsko dvorišče je obiskala Bibamica

Najmlajše obiskovalce - pa tudi tiste malo večje - Soboških dnevov je danes navdušila glasbena predstava Bibamica na koncertu. Radovedna Bibamica in skrbna Matkurja sta na soboškem grajskem dvorišču prepevali znane in manj znane otroške pesmice.