vestnik

Rezultati iskanja

Območje ob Muri postalo del naravne dediščine UNESCA

Biosferno območje Mura je postalo prvo petdržavno biosferno območje na svetu. 

Ljutomerska občina želi spraviti več svojih zaposlenih na kolesa

Ljutomer je pilotno mesto in hkrati prvi v Sloveniji, ki so se pridružili projektu Movecit

Lokalne volitve: akcija se bo začela po dopustih

Na pomurski politični sceni trenutno prevladuje dopustniško vzdušje, pričakovati je, da bodo prve tehtnejše odločitve glede letošnjih lokalnih volitev padle v jeseni.

Odpoved leta: Kdaj ste upravičeni do odškodnine? 

Če ste med tistimi, ki vam je letalska družba Ryanair odpovedala let, preverite, kakšne so vaše pravice in kdaj ste upravičeni do izplačila odškodnine. 

Nafta 1903: "Mi želimo na vrh!"

V klubskih prostorih nogometnega kluba Nafta 1903 so pripravili novinarsko konferenco, na kateri sta medijski predstavnik in član upravnega odbora Igor Magdič ter trener Franc Fridl predstavila cilje, smernice in igralski kader v novi sezoni.

Kdo je rekel, da oranje ni za ženske - Romana obvlada 

Romana Kumin iz Berkovec, dijakinja Biotehniške šole Rakičan, je odlična v oranju.

On je ves čas snemanja krvavel, ona je policista brcnila v mednožje

''Ne moreva verjeti, da je potrebno toliko dela za triminutni videospot!'' pravita amaterska igralca Tina Žerdin in Goran Žižek, ki sta sodelovala pri snemanju videospota glasbene zasedbe Skok. Spet glasbeniki na drugi strani pravijo, da sta postala in bosta ostala maskoti skupine pomurske skupine.

Novodobno suženjstvo: Sindikalistka in Mörec sedla za pogajalsko mizo 

Sekretarka Zveze svobodnih sindikatov Slovenije območna organizacija Pomurje Zdenka Bobovec je skupaj s tamkajšnjim sindikalistom Kristjanom Lainščkom in vodstvom Mode Mi&Lan pogajala o domnevnih kršitvah. 

Krvava luna: Najbolj vidna tam, kjer zvezde še lepše svetijo

V petek, 27. julija, bomo priča popolnemu luninemu mrku, enemu izmed najdaljših v tem stoletju, ki je poimenovan tudi »krvavi« lunin mrk, saj bo luni dal poseben rdeč sijaj.