Vestnik
© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Čokoladni rožnati mousse


Tina Lucu
14. 6. 2025, 11.20
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ponujamo vam idejo za sladico, s katero lahko razvajate svojo družino ali goste.

rožnati mus.jpg
rožnati mus.jpg
Rožnati mus.

Sestavine za 4 porcije:

200 g polnozrnatih piškotov


50 g praženih sesekljanih lešnikov
100 g masla

Za mousse:
180 g bele čokolade
kakavovega masla ali rubinaste čokolade
2 rumenjaka
50 ml sladkega sadnega likerja
20 g sladkorja v prahu
rdeče jedilno barvilo
200 ml smetane za stepanje

Za zaključek:
rožnati sladkorni posipi

Priprava:

Piškote zdrobimo, zmešamo z lešniki in zmehčanim maslom ter vtisnemo na dno kozarcev. Čokolado stopimo v vroči vodni kopeli pri 28 °C. Rumenjake s sladkorjem in likerjem stepamo nad vročo vodno kopeljo, dokler se ne zgostijo. Temperatura mora biti 65 °C. Po stepanju zmešamo s stopljeno čokolado (28 °C) in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo. Če uporabljamo belo čokolado, dodajmo 2 kapljici rdečega barvila za živila.
Smetano stepemo do trdega in ji nežno primešamo ohlajeno peno. Pripravljeno peno prenesemo v slaščičarsko vrečko z odrezano cevko in z njo napolnimo kozarce. Okrasimo z rožnatim sladkornim posipom in postrežemo.


© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o.

Vse pravice pridržane.