Sobotni recept: Čokoladni rožnati mousse
Ponujamo vam idejo za sladico, s katero lahko razvajate svojo družino ali goste.

Sestavine za 4 porcije:
200 g polnozrnatih piškotov
50 g praženih sesekljanih lešnikov
100 g masla
Za mousse:
180 g bele čokolade
kakavovega masla ali rubinaste čokolade
2 rumenjaka
50 ml sladkega sadnega likerja
20 g sladkorja v prahu
rdeče jedilno barvilo
200 ml smetane za stepanje
Za zaključek:
rožnati sladkorni posipi
Priprava:
Piškote zdrobimo, zmešamo z lešniki in zmehčanim maslom ter vtisnemo na dno kozarcev. Čokolado stopimo v vroči vodni kopeli pri 28 °C. Rumenjake s sladkorjem in likerjem stepamo nad vročo vodno kopeljo, dokler se ne zgostijo. Temperatura mora biti 65 °C. Po stepanju zmešamo s stopljeno čokolado (28 °C) in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo. Če uporabljamo belo čokolado, dodajmo 2 kapljici rdečega barvila za živila.
Smetano stepemo do trdega in ji nežno primešamo ohlajeno peno. Pripravljeno peno prenesemo v slaščičarsko vrečko z odrezano cevko in z njo napolnimo kozarce. Okrasimo z rožnatim sladkornim posipom in postrežemo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se