Sobotni recept: Pečena buča s smetano, timijanom in parmezanom
Za vas imamo recept s pravo jesensko sestavino.
Sestavine za 6 oseb:
1,5 kg buče (npr. sweet mama)
3 dl sladke smetane
1,5 dl mleka
3 strti stroki česna
2 žlički timijanovih lističev
85 g naribanega parmezana
sol in poper
Priprava:
Pečico ogrejemo na 150 stopinj Celzija. Bučo operemo, odrežemo ji vrhnji del s pecljem, odstranimo semena in vlakna ter jo damo na pekač. V kozico damo smetano, mleko, česen in skoraj ves timijan, vse segrejemo, začinimo s soljo in poprom ter še vroče vlijemo v bučo. Primešamo še 50 gramov parmezana in bučo pokrijemo z vrhnjim delom s pecljem. Pečemo 1,5 ure, nato bučo vzamemo iz pečice, temperaturo pa zvišamo na 200 stopinj. Pokrov buče odstranimo, začinimo s poprom, dodamo še preostali parmezan in pečemo še 15 minut. Pečeno posujemo s preostalimi timijanovimi lističi. Meso z žlico postrgamo na krožnike in dodamo še kremno sirovo omako. Postrežemo kot prilogo perutnini ali s hrustljavim kruhom.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se