Sobotni recept: Njoki z lososom v gorčični omaki
Tokrat vam ponujamo recept, ki v hladnejših dneh poboža brbončice.

Sestavine za 4 osebe:
350 g njokov
600 g lososa
sol, poper
1 kumara
1 čebula
1 šopek peteršilja
2 žlici masla
300 ml zelenjavne jušne osnove
150 ml smetane
3–4 žličke gorčice
Priprava:
Lososa narežemo na večje koščke in rahlo solimo. Kumaro olupimo, odstranimo semena in narežemo na koščke. Čebulo in peteršilj sesekljamo. Njoke skuhamo v slani vodi. V ponvi segrejemo žlico masla ter popražimo čebulo in koščke kumar. Zalijemo z juho, solimo, popramo. Dušimo dve ali tri minute. Na preostalem maslu popečemo lososa. Lososa, smetano in gorčico dodamo čebuli in kumaram ter tri minute dušimo. Potresemo s peteršiljem. Omako zmešamo z njoki in postrežemo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se