Sobotni recept: Piščanec v karijevi omaki
Ponujamo vam recept za nekaj dobrega in toplega.

Sestavine za 4 osebe:
1 kg perutnic ali na manjše kose narezanega piščanca
1 bela čebula
2 stroka česna
2 žlici nastrganega svežega ingverja
1 žlička kurkume
1 žlička začimbne mešanice kari
4 žlice olja
sol
2 žlici limoninega soka
3 dl tekočega jogurta
1 žlica škroba
Priprava:
Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, česen olupimo in pretlačimo. V posodi na olju popražimo čebulo, česen, ingver, kurkumo in kari, dodamo kose piščanca, mešamo in pražimo še nekaj minut. Solimo in poškropimo z limoninim sokom, prilijemo 1,5 decilitra vroče vode in pokrito dušimo 20 minut. Jogurt in škrob dobro zmešamo, prilijemo k piščancu, premešamo, po okusu dosolimo in dušimo še 15 minut. Jed ponudimo z dušenim ali kuhanim rižem.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se