© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Sobotni recept: Takos z narezano svinjino


Tina Lucu
26. 7. 2025, 10.05
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Prinašamo recept za okusno jed, ki si jo boste želeli še večkrat pripraviti.

Takos z narezano svinjino.jpg
profimedia LIZA MAJA
Takos z narezano svinjino.

Sestavine za 4 osebe:

2 čebuli
4 žlice olivnega olja
600 g svinjskega plečeta
sol po okusu
mleti poper po okusu
pol čajne žličke kumine
50 g paradižnika v pločevinki

Za guacamole:
300 g avokada
sok 1 limete
6 žlic olivnega olja
koriander
1 čili
2 paradižnika
2 stroka česna

Za serviranje:
8 upognjenih tortilj
1 sveža solata po okusu
60 g koruze
8 vejic koriandra
1 rdeča čebula
1 čili

Priprava:

Čebulo narežite, dajte v posodo, dodajte olje in prepražite. Meso narežite na manjše koščke in dodajte k čebuli. Dodajte sol, poper in kumino. Meso popecite z vseh strani. Nato zalijte z 200 ml vode, pokrijte s pokrovom in pecite v predhodno ogreti pečici na 130 °C približno 120 minut. Paradižnik narežite na kocke, dodajte k mesu in skupaj dušite nad zmernim ognjem še 30 minut, da skoraj vsa tekočina zavre.
V skledo dajte očiščeni avokado, dodajte sok limete, olivno olje, sol, poper in pretlačite z vilicami. Nato vmešajte sesekljani koriander, čili, paradižnik in na koncu začinite s strtim česnom. Meso natrgajte z vilicami in zmešajte s tekočino od peke. Tortilje v suhi ponvi popecite do zlato rjave barve.
Tortilje napolnite z mesom, solato, koruzo, koriandrom, sesekljano rdečo čebulo in čilijem.


© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o.

Vse pravice pridržane.