vestnik

Beovićeva: Na vrhuncu tega vala epidemije predvidoma do 1200 hospitaliziranih

STA, Vestnik, 31. 10. 2020
Twitter
Po besedah Bojane Beović so ukrepi nujni.
Aktualno

Pojasnila je, da je podatek o številu novih okužb še vedno "kar zanesljiv" kljub temu, da so priporočili nekoliko drugačno testiranje.

V petek je bolnišnično oskrbo zaradi covid-19 potrebovalo 779 ljudi, kar je 76 več kot dan prej. Po besedah epidemiologinje Bojane Beović je rast pričakovana. Število hospitaliziranih se bo po pričakovanjih dvignilo do 1200 ob upoštevanju, da bodo vladni ukrepi prijeli. Intenzivno nego bi na vrhuncu tega vala potrebovalo med 200 in 300 bolnikov. Rast števila bolnikov v bolnišnicah je po pojasnilih vodje strokovne svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje pričakovana glede na številne na novo potrjene okužbe v preteklih dneh. "To so številke, ki se bodo še nekaj časa višale, ne glede na to, ali bi ukrepi postajali učinkoviti," je danes za STA povedala Beovićeva.

testiranje, laboratorij
Pixabay
V petek so hospitalizirali 158 bolnikov, skupno jih je v bolnišnicah 779, od tega 122 bolnikov potrebuje intenzivno terapijo. Fotografija je simbolična.

Pojasnila je, da je podatek o številu novih okužb še vedno "kar zanesljiv" kljub temu, da so priporočili nekoliko drugačno testiranje. A število dnevnih testov še ni posebej znižano, je dodala in pojasnila, da stanje epidemije lahko tako še vedno spremljamo po številu testiranih. "Statistiki nas opozarjajo, da gre lahko za nihanja. Ali gre za dnevna nihanja ali pa smo dosegli plato in se bo krivulja počasi obrnila navzdol, bomo videli v naslednjih dneh," je dodala.

koronavirus statistika bolnišnica
Kaj zdaj berejo drugi