vestnik

(DIRKA PO SLOVENIJI) V sredo nekatere zapore cest. Slovenska ulica se zapre že danes popoldan

Vestnik.si, 11. 6. 2024
Jure Kljajić
V sredo se začne jubilejna 30. dirka Po Sloveniji.
Aktualno

V sredo se začne jubilejna 30. dirka Po Sloveniji. Prva etapa bo potekala po pomurskih občinah, zaradi česar bo nekaj kratkotrajnih cestnih zapor. Preverite, kje in kdaj.

Uvodna etapa dirke Po Sloveniji bo v središču Murske Sobote. Zaradi priprave in izvedbe dirke bo Slovenska ulica zaprta danes od 15. ure do srede do 14. ure. Mladinska in Kardoševa ulica bosta v sredo zaprti med 5. in 12. uro, Cvetkova, Slomškova in ulica arhitekta Novaka pa v sredo med 8. in 12. uro. 

"Na ulici Štefana Kovača, Grajski ulici, Lendavski ulici in regionalni cesti mimo naselja Nemčavci bo izvedena mobilna zapora cest v spremstvu Policije. Svetujemo, da v sredo uporabljate obvozne ceste čez Gregorčičevo in Cankarjevo ulico," so sporočili iz Mestne občine Murska Sobota.

Dnevnim migrantom svetujejo, da v dnevu prve etape koristite parkirne površine na Industrijski ulici, ulici arhitekta Novaka pri železniški postaji, na Bakovski ulici, na parkirišču na Slomškovi, Mojstrski, Stari in Vrtni ulici ter parkirne prostore nasproti Gledališča Park. 

Za ves promet bo v sredo kratkotrajno zaprta cesta Črenšovci (Jula Marof)-Srednja Bistrica-Gornja Bistrica-Razkrižje. Prav tako bo v času, ko bodo kolesarji na poti, zaprta cesta Vučja vas-Križevci-Boreci. Kratkotrajne zapore bodo tudi na drugih odsekih, kjer bo potekala dirka. Seznam bomo z napovedmi zapor sproti osveževali. 

Spomnimo, prva etapa se bo začela v sredo ob 11.15 na Slovenski ulici v Murski Soboti. Kolesarji bodo nato pot nadaljevali proti Puconcem, Cankovi, Radencem, Termam Banovci, Križevcem, Beltincem, Turnišču, Dobrovniku, Lendavi, hrvaški Cestici, Zavrču, Markovcem, Gorišnici in Ormožu, kjer je tudi cilj.

Intervju z direktorjem dirke Bogdanom Finkom si lahko preberete TU

cestne-zapore dirka-po-sloveniji pomurje