vestnik

V vrtce in šole se vrača 128 tisoč otrok. Na hitrem testiranju med šolniki zaznali 278 okužb

Vestnik, 25. 1. 2021
Vanesa Jaušovec
Tako je potekalo testiranje učiteljev na OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici.
Aktualno

Na testiranju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju so okužbo s koronavirusom potrdili pri 278 osebah. V ponedeljek do 21. ure so opravili 20.673 hitrih testov, ki so zabeleženi v Centralnem registru podatkov o pacientih. Delež pozitivnih testov je 1,3-odstoten, so sporočili iz ministrstva za zdravje.

V šolske klopi in vrtce se bodo danes vrnili najmlajši v osrednjeslovenski regiji, gorenjski, primorsko-notranjski, obalno-kraški, koroški, podravski, pomurski, savinjski in zasavski regiji. Po vsej državi pa bo izobraževanje na daljavo še naprej potekalo za učence od 4. do 9. razreda, dijake, učence glasbenih šol ter študente višjih šol in fakultet. Vlada je študentom dovolila izvedbo nujnih laboratorijskih vaj in individualnega pouka.

V okolju, kjer je odstotek večji, bo potrebna večja previdnost, je povedal premier Janez Janša. Zaposleni v vzgoji in izobraževanju so se pred odprtjem vrtcev in šol za učence prve triade množično testirali. Negativen test na koronavirus je pogoj za vračanje v šole in vrtce. Šolniki bodo morali testiranje ponoviti vsakih sedem dni. Učitelji, ki se ne bodo testirali, pa ne bodo mogli v živo izvajati pouka.

testiranje učiteljev na OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici
Vanesa Jaušovec
Testiranje učiteljev na osnovni šoli Sveti Jurij ob Ščavnici.

Zaposlenim s prebolelim covidom-19 in pri katerih je od okužbe minilo najmanj 21 dni in največ tri mesece, se testiranja ni bilo treba udeležiti. 

V šolske klopi se vrača nekaj več kot 53.000 učencev prvih treh razredov, v vrtce pa skoraj 75.000 otrok. Otroci s posebnimi potrebami so pouk začeli pred dobrimi tremi tedni.

koronavirus šola vrtec janez-janša