vestnik

Fizioterapevtske storitve v Domu Kuzma: Skrb za zdravje je odgovornost vseh

Oglasno sporočilo, 12. 2. 2024
Dom Kuzma
Dan odprtih vrat fizioterapije, Dom Kuzma
Aktualno

Uporabnikom omogočiti nemoten in takojšnji dostop do strokovne pomoči.

V Domu Kuzma so nedavno pripravili dan odprtih vrat njihove fizioterapije. Obiskovalci so lahko izvedeli vse o novih samoplačniških fizioterapevtskih storitvah, ki jih ponujajo za zunanje uporabnike, in si ogledali prostore fizioterapije, predstavitve, svetovanja in prikaz novih samoplačniških fizioterapevtskih storitev, kot so bioptron – svetlobna terapija, pressoterapija, nevromišični taping, elektroterapija, magnetoterapija, laser, ultrazvok, ergon IASTM, Bownova terapija in terapevtska masaža. Za vse obiskovalce so pripravili tudi nagradno igro. Na dogodku so spregovorili direktorici Doma Kuzma Jožica Baša in Melita Ficko, fizioterapevtka v domu Romina Mecilošek in Jožef Škalič, župan Občine Kuzma.


Baševa je poudarila, da je zdravje prava vrednota življenja in da je skrb zanj odgovornost vseh. »Te besede izražajo jedro našega poslanstva, poslanstva, ki ga želimo deliti z vami.« Kako se je sploh rodila zamisel o samoplačniški fizioterapiji in zakaj so se odločili odpreti vrata Doma Kuzma? »Živimo v času, kjer je hitrost življenja včasih neusmiljena, razdalje pa postajajo vedno večje ovire. Dolge čakalne dobe za fizioterapevtske storitve, ki so ključne pri ohranjanju in izboljševanju našega zdravja, so postale resničnost. Naša odločitev za samoplačniško fizioterapijo izhaja iz prizadevanja, da bi ljudem omogočili nemoten in takojšen dostop do strokovne pomoči, ki jo potrebujejo. Zavedamo se, da je geografska oddaljenost od Murske Sobote in drugih središč lahko ovira za mnoge, ki potrebujejo fizioterapevtsko pomoč. Z odprtjem fizioterapije Doma Kuzma smo želeli ponuditi lokalno rešitev, ki bo zadovoljila potrebe naše skupnosti. Verjamemo, da je zdravje temeljni kamen kakovostnega življenja, in želimo biti most do tega cilja za vse naše stranke. Skozi delo v domu starejših smo tudi spoznali, kako ključna je rehabilitacija po poškodbah, operativnih posegih in drugih zdravstvenih težavah. Zavedamo se, da je vsak posameznik edinstven, zato smo oblikovali pristop k fizioterapiji, ki je prilagojen posameznikovim potrebam in ciljem,« je poudarila Jožica Baša. 

danodprtihvrat, fizioterapija, kuzma, domstarejših
Dom Kuzma
Dan odprtih vrat fizioterapije, Dom Kuzma


Fickova je svojem nagovoru podčrtala, da za dobro počutje lahko najprej poskrbimo sami in da je za to potrebna le odločitev. »Vedno smo nekako pripravljeni pomagati drugim, kaj pa sebi? Po navadi nase pomislimo, šele ko nas nekaj boli ali ko zbolimo. Takrat se zavemo, da smo tukaj tudi mi. Večina ljudi najprej pomisli, saj ni tako hudo, bom že. Potem ko se to stopnjuje in pridemo do trenutka, da več ne zmoremo, pa smo nekako prisiljeni, da se premaknemo naprej. Po navadi ljudje najprej pomislijo na zdravnika, sedijo v čakalnici tudi uro in več, upajo na zdravila, odhitijo v lekarno in potem čakajo. Čakajo, da bolečina popusti. Vse to zahteva čas. Veliko časa,« je razmišljala Fickova, ki je dodala še: »Ni potreben vedno zdravnik, kolikor nam je zadnje dni znano, je zelo težko tudi priti do njega in lahko bo še težje. Če pa obstajajo še druge stvari, ki nam za bolj kvalitetno življenje lahko pomagajo, naj vam ne bo žal časa, še manj denarja. Želim si, da živite to kratko življenje kvalitetno, zato delajte tudi zase, na sebi. Sami sebe najbolj poznate in če se še dovolj cenite, potem si zaslužite, da ste dobro.«

danodprtihvrat, fizioterapija, kuzma, domstarejših
Dom Kuzma
Dan odprtih vrat fizioterapije, Dom Kuzma

Fizioterapevtka Romina Mecilošek je omenila, da v Domu Kuzma z individualno obravnavo in upoštevanjem življenjskega sloga svetujejo in izberejo najprimernejšo terapijo, da vam pomagajo k ponovno polnemu in aktivnemu življenju. Želijo združiti strokovnost, kakovost, prijaznost in individualni pristop. Za doseganje tega vlagajo v znanje in stalno izobraževanje ter sledijo trendom dobre prakse na področju fizioterapije. Jožef Škalič, župan Kuzme, pa je nagovore sklenil z besedami, da je fizioterapija zelo pomembna. »Mogoče se naše prebivalstvo premalo zaveda zdravja. Povabilo, da čim več izkoristimo to danost, možnost, ki nam jo dom in okolica ponuja.«

danodprtihvrat, fizioterapija, kuzma, domstarejših
Dom Kuzma
Dan odprtih vrat fizioterapije, Dom Kuzma

V Domu Kuzma ponujajo tudi darilne bone, s katerimi lahko presenetite svoje najdražje, in posebne darilne pakete. Podrobne informacije najdete na spletni strani Doma Kuzma, facebook strani Fizioterapije Doma Kuzma ali jih enostavno pokličete po telefonu na številko 08 200 07 37. 

dom-kuzma fizioterapije