Prireditev je bila letos prvič organizirana v novi poslovni coni v Šalovcih, kot običajno pa je šest ekip, ki so predstavljale posamezno vas v občini, tekmovalo v kuhanju "segedina". Po mnenju strokovne komisije, ki so jo letos sestavljala znana imena, in sicer Bine Volčič, Matej Fišer in Brigita Šušteršič, je najboljšo jed skuhala ekipa iz vasi Čepinci, drugo mesto je pripadlo ekipi iz vasi Domanjševci, tretje mesto pa ekipi iz vasi Markovci.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuV Kančevcih slovesno ob srebrni maši brata Milana
Župnik Milan Kvas je novo mašo opravil leta 1999, v Kančevce je prišel leta 2016.
Poleg tekmovalnega dela je potekala še razstava jedi iz zelja in drugih dobrot, ki so jih pripravile gospodinje iz občine, te jedi pa so bile na pokušnjo množici obiskovalcev od blizu in daleč. Ti so lahko občudovali tudi sicer bogato okrašene mize, tekmovalne ekipe so namreč pripravile zanimive maskote iz zelja.
Kot običajno je bilo celodnevno dogajanje popestreno z bogatim kulturnim programom, nastopila je folklorna skupina Kulturno-umetniškega društva Šalovci, s pevsko točko so program dopolnili še Künštni Prleki, na prizorišče pa so se s svojimi kolesi pripeljali še ljubitelji starodobnih koles Dimeki iz Beltinec. Za plesne ritme je poskrbel ansambel Aktual, na stojnicah ob prireditvenem prostoru pa so se predstavljali lokalni obrtniki in ponudniki.