vestnik

(FOTO) Jubilej kvinteta Klopotec s Kapele

Dani Mauko, 9. 12. 2023
Dani Mauko
10 let ubranega petja kvinteta Klopotec.
Aktualno

V minulem desetletju opravili okrog sto nastopov

Kulturno društvo Pevska skupina Vrelec Radenci, pod okriljem katerega deluje tudi vokalni kvintet Klopotec Kapela, sta ob 10-letnici delovanja kvinteta v veliki dvorani občinske uprave Radenci pripravila prireditev Pevski večer. Moderator, nekdanji član kvinteta Jože Tkalec je v uvodu povedal, da so člani Tonček Divjak (strokovni vodja), Jože Tkalec (po covidnem času je prenehal prepevati, nadomestil ga je Branko Meglič), Gusti Šantavec, Andrej in Albin Marinič bivši pevci nekdaj zelo znanega MePZ Radenska. Idejni vodja kvinteta Divjak je zadovoljen, ker se mu je uresničila davna želja – ustanoviti svojo pevsko skupino, ki je v minulih desetih letih opravila okrog 100 javnih nastopov, izdali so tudi zgoščenko z naslovom Jaz pa v gorico grem.
Nastopili so KD Pevska skupina Vrelec Radenci (dirigent Tomaž Kuhar), kvartet jubilantov in gostje, pevska skupina Prekmurci Tišina pod vodstvom Alojza Šveca.

klopotec-kapela, kvintet, jubilej
Dani Mauko
10 let ubranega petja kvinteta Klopotec.

Številne poslušalce so nagovorili radenski župan Roman Leljak, vodja območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Gornja Radgona Simona Pirc Katalinič, ki je skupaj s predsednico Slavico Kovačič umetniškemu vodji kvarteta Divjaku podelila jubilejno priznanje JSKD, Divjak in predsednik KD Pevci Vrelec Albin Marinič pa zaslužnim pisne zahvale.
Ob jubileju je izšel zbornik, v katerem so svoje misli zapisali Albin Marinič, Anton Divjak, Simona Pirc Katalinič in Jože Tkalec, ki se je po zapeti pesmi vseh nastopajočih zahvalil pevcem in vsem, ki so prireditev omogočili.

klopotec-kapela, kvintet, jubilej
Dani Mauko
10 let ubranega petja kvinteta Klopotec.

10-let jubilej vrelec-radenci klopotec-kapela