vestnik

Murskosoboška občina prejemnica prestižne nagrade na področju varnosti

Vestnik.si, 14. 5. 2024
Mestna občina Murska Sobota
Mestna občina Murska Sobota je prejela prestižno nagrado na področju varnosti.
Aktualno

Mestna občina Murska Sobota je nagrado prejela v kategoriji najbolj varno mesto.

Na 15. mednarodni konferenci »Dnevi korporativne varnosti 2024«, ki jo je organiziral Institut za korporativne varnostne študije, ICS-Ljubljana, v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti v Brdu pri Kranju, so danes podelili nagrade za dosežke na področju korporativne varnosti.



V kategoriji najbolj varnega mesta je nagrado prejela Mestna občina Murska Sobota. Nagrado je županu Damjanu Anželju podelil predsednik Državnega sveta Marko Lotrič. Kot častni gost se je dogodka udeležil tudi Boštjan Poklukar, minister za notranje zadeve.

Mestna občina Murska Sobota je izstopala med prijavljenimi mestnimi občinami po vseh statističnih primerjalnih kazalnikih glede kaznivih dejanj v preteklih letih. Prav tako pa se je izkazala s projekti in dobrimi praksami na področju lokalne varnosti. Posebej je treba poudariti zelo dobro sodelovanje s Policijsko upravo Murska Sobota, ki vključuje ažurno izmenjavo podatkov iz terena med Policijsko postajo Murska Sobota in občinskim redarstvom, skupne patrulje ter izmenjavo dobrih praks in izkušenj iz lokalnega terena. Prav tako se izkazujejo v reševanju lokalnih problemov na višjem nivoju, z vključitvijo uprave policije Murska Sobota in občinskega inšpektorata.


Postaja prometne policije Murska Sobota se aktivno vključuje v preventivne akcije za zmanjšanje tveganj v prometu, medtem ko je sodelovanje mestnega inšpektorata in Centra za socialno delo Murska Sobota dobro, predvsem pri reševanju specifičnih problemov občanov. V letu 2023 se je pokazalo odlično sodelovanje lokalne skupnosti z gasilskimi društvi in sistemom zaščite in reševanja glede na naravne nesreče.

mestna-občina-murska-sobota, najbolj-varno-mesto, varnost
Mestna občina Murska Sobota
Mestna občina Murska Sobota je prejela prestižno nagrado na področju varnosti.


Mestna občina Murska Sobota se zaveda pomena varnosti in s svojimi aktivnostmi poskuša zagotoviti varno življenjsko okolje.

"Slovenska velika nagrada varnosti" ali "Slovenian Grand Security Award" je najpomembnejša nagrada s področja varnosti v Republiki Sloveniji, ki se podeljuje izbranim institucijam in posameznikom za njihov inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti. Neodvisna komisija izbira tiste najboljše in najbolj inovativne, ki s svojim zgledom in aktivnostmi na področju zagotavljanja varnosti v svojih sredinah predstavljajo primer dobre prakse in inovativnih rešitev.

mestna-občina-murska-sobota varnost nagrada najbolj-varno-mesto