vestnik

(NAPOVED) To so vsebine, ki jih prinaša novi Vestnik

Vestnik.si, 13. 6. 2024
Vestnik.si
Vestnik, 13. junij.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

Na naslovnici današnje številke je včerajšnji začetek 30. dirke Po Sloveniji, ki se je po šestih letih vrnila v našo regijo. Prvo etapo je v Ormožu dobil Nizozemec Dylan Groenewegen, prebrali pa boste lahko, kako je dirka potekala po Pomurju. 

Pred vrati je letošnja žetev. Pogoste padavine v tem tednu so sicer povzročile zamik žetve ječmena, vendar je ta v primerjavi s prejšnjimi leti tako zgodnejša. Prepogost dež v fazi zorenja žit pa je, kot boste lahko prebrali, neugodno vplival na kakovost in količino pridelka.



V Vestniku je danes tudi posebna priloga Razvoj, v kateri med drugim objavljamo intervju s hidrogeologinjo Nino Rman, spregovorila je o geotermalnem potencialu Slovenije.

Ogledali smo si razstavo o prekmurskih Romih v enoti za Prekmurje Pokrajinskega muzeja Maribor. Predstavljamo pa tudi dokumentarni film Gospod Smej, ki prikazuje življenje pokojnega mariborskega škofa Jožefa Smeja. Režiral ga je Aleš Horvat iz Bogojine.

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  

Vestnik napoved časopis