vestnik

Občina Gornja Radgona postala ambasadorka projekta Dobrodelno okrog Slovenije

Vestnik.si, 11. 6. 2024
DOS
Občina Gornja Radgona je postala ambasadorka projekta DOS.
Aktualno

Občina Gornja Radgona je postala ambasadorka največjega vseslovenskega humanitarnega kolesarskega dogodka.

Županja Občine Gornja Radgona Urška Mauko Tuš je skupaj s predstavnico izpostave Slovenske karitas Gornja Radgona in v.d. direktorice PORA Gornja Radgona 31. maja 2024 v Ljubljani prejela naziv Občina ambasadorka DOS 2024. Dobrodelno okrog Slovenije - DOS  je največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek, ko Dami Zupi ter podporniki s cestnimi kolesi prekolesarijo traso okoli celotne Slovenije. Petič po vrsti, a prvič čezmejno, je projekt prinesel radost na obrazih otrok iz socialno ogroženih družin. Sedemindvajset kolesarjev je zbralo sredstva za nakup 23 koles, s podporo Slovenske karitas in slovenskih občin.

Pod geslom Pot za srečo otrok so udeleženci med 7. in 11. majem prekolesarili več kot 1.225 km. Idejni oče projekta Dami Zupi je poudaril uspešen zaključek letošnje dobrodelne pustolovščine ter se veselil nadaljnjih kolesarskih izzivov. Letos je bil projekt prvič mednaroden, saj so se kolesarji podali čez mejo v Avstrijo, spremljali jih pa so partnerji, kot je Amazon of Europe, ki promovira kolesarske poti in naravne lepote.



Povezovanje občin za dobrodelnost DOS projekt združuje občine, ki ga aktivno podpirajo in prispevajo k nakupu koles. Letos se je projektu pridružilo pet novih občin ambasadork, ki so s ponosom prevzele DOS plaketo. Med njimi so Občina Divača, Občina Tolmin, Občina Gornja Radgona, Občina Vuzenica in Občina Velenje.

Kolesarji so zdaj na zasluženem počitku, vendar projekt še zdaleč ni končan. Sredstva za nakup koles za otroke se zbirajo skozi vse leto, pri čemer lahko tudi vi prispevate s poslanim SMS-om na 1919 s ključno besedo "zakolo5". 

DOS
Občina Gornja Radgona je postala ambasadorka projekta DOS.
občina-gornja-radgona dobrodelno-okrog-slovenije dos