vestnik

Otroci iz Vrtca Manka Golarja telovadili skupaj z uporabniki Zavoda Vitica

Maja Hajdinjak, 15. 9. 2023
Arhiv Vrtca Manka Golarja
Medgeneracijska telovadba je potekala v parku.
Aktualno

Vrtec tudi sicer močno vpet v lokalno okolje

Zavod Vitica in Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona sta v četrtek pripravila medgeneracijsko srečanje. Štiri skupine otrok s strokovnimi delavkami so skupaj z uporabniki Zavoda Vitica na ploščadi v gornjeradgonskem mestnem parku izvajali gibalne aktivnosti pod vodstvom Eme Slana. Kot je povedala vzgojiteljica Lidija Bratuša, je bil dogodek poseben tudi zato, ker sta se jim pri telovadbi pridružili ravnateljica vrtca Breda Forjanič in direktorica zavoda Zora Borko. »Naš vrtec veliko sodeluje z lokalnim okoljem in z Zavodom Vitica smo že v prejšnjem letu veliko sodelovali, načrtujemo pa še več srečanj tudi v tem letu. S tem bogatimo naš in njihov vsakdan, skozi različne delavnice gre tudi za prenos znanja med generacijami,« je povedala Bratuševa.

vrtec-manka-golarja, zavod-vitica, gornja-radgona, telovadba
Arhiv Vrtca Manka Golarja
Medgeneracijska telovadba je potekala v parku.

Dogodek sta pozdravili tudi ravnateljica vrtca Breda Forjani, ki je povedala, da medgeneracijsko druženje vedno prinaša pozitivno energijo, obenem pa s telovadbo vsi naredijo tudi nekaj dobrega za svoje zdravje. Direktorica Vitice Zora Borko pa je ob tem dodala še, da je ta dogodek lepa potrditev tega, da se generacije povezujejo.
V Vrtcu Manka Golarja v prihodnjih mesecih načrtujejo še več srečanj z Zavodom Vitica in drugimi lokalnimi ustanovami. Na ta način v vrtcu bogatijo pedagoško prakso in medkulturni dialog.
vrtec-manka-golarja gornja-radgona zavod-vitica telovadba