vestnik

V lendavski pivovarni Overmura zvarili novo prekmursko pivo, naslednje leto želijo odpreti lastno pivovarno s pivnico

Vestnik, 22. 6. 2020
Osebni arhiv
Luč sveta je ugledalo svetlo in temno lager pivo Pajdaš.
Aktualno

V ponedeljek je luč sveta ugledalo novo lager pivo Pajdaš, ki je nastalo v majhni družinski pivovarni Overmura iz Lendave.

Pajdaš je prekmursko svetlo in temno lager pivo, katerega osnovna sestavina je eden najkakovostnejših hmeljev na svetu, Styrian Gold. Gre za tradicionalno slovensko sorto, ki je znana po svoji hmeljni aromi ter prijetni in harmonični grenčici. 

Lager pivo Pajdaš, ki ga izdelujejo v družinski pivovarni Overmura, je plod dolgoletnega pridobivanja znanja pivovarskega mojstra in predsednika združenja pivovarjev Slovenije Albina Hozjana, za investiranje v zgodbo o pivovarju, pivnici in pivu pa se je odločil Dejan Šumak. "V prvi fazi je Pajdaš domača prekmurska blagovna znamka s podpisom Sküper sva najboukšiva. S tem želimo predstaviti naš izdelek s prodajo preko spleta." Pivo je bilo zvarjeno po njegovi originalni recepturi. 

Zaenkrat polnijo pivo pri partnerskem pivovarju, prihodnje leto junija pa želijo odpreti lastno pivovarno s pivnico. Medtem bodo potekale številne predstavitve novega piva po vsej Sloveniji, v Pomurju so se že začele. 

Osebni arhiv
Luč sveta je ugledalo svetlo in temno lager pivo Pajdaš.
pivovarna-overmura pivo-pajdaš lendava