vestnik

(Previdno na cestah) V Pomurju dežuje, ponekod tudi sneži. V Murski Soboti povešen telefonski kabel

Vestnik, 13. 4. 2021
Bobo
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Padavine bodo čez dan slabele in se počasi umikale proti vzhodu.

Po večini države dežuje, v nekaterih predelih, predvsem na Gorenjskem in na Notranjskem tudi sneži. Okrog pol devete ure je skupaj z dežjem in vetrom začelo snežiti tudi na Goričkem. Kot piše na strani Neurje. si, bo danes dopoldne oblačno s pogostimi padavinami, ki jih bo več v zahodni in južni polovici države, najmanj pa na severovzhodu Slovenije. Meja sneženja bo najnižje zjutraj in zgodaj dopoldan, ko se bo nahajala na nadmorski višini med 400 in 600 m. Občasno lahko ponekod v notranjosti Slovenije, ob močnejših padavinah, za krajši čas, sneži tudi do nižin. Nad okoli 600 m nadmorske višine bo povsem zimsko. Temperature se bodo tekom celotnega dneva, v notranjosti gibale le med 1 in 5 stopinj Celzija, na Primorskem med 7 in 10 stopinj, v višje ležečih krajih, nad 700 m nadmorske višine, pa bodo pod lediščem. Padavine bodo čez dan na zahodu Slovenije že ponehale, popoldan pa bodo slabele tudi drugod po državi in do poznega večera postopno povsod ponehale. 


Po podatkih Prometno-informacijskega centra velja na Vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina prepoved za počitniške prikolice, vozila s ponjavami in hladilnike, 2. stopnja, na regionalni cesti Vipava‒Ajdovščina‒Selo pa prepoved za počitniške prikolice, vozila s ponjavami in hladilnike do 8. ton, 1. stopnja. 


kabel za telefonijo
Mirjan Cvetko/Radarji v Pomurju
Optični kabel v Murski Soboti ovira promet.

Kot poročajo uporabniki Facebook skupine Radarji v Pomurju, je v Cankarjevi ulici povešen telefonski kabel čez cestišče. Sicer pa na pomurskih cestah ni večjih posebnosti.Ker so ceste mokre in spolzke, Prometno-informacijski center voznike opozarja, naj vozijo previdno.

promet sneg vreme ceste
Kaj zdaj berejo drugi