vestnik

Projektu Prostofer se pridružuje še ena pomurska občina

Vestnik.si, 23. 6. 2024
Vanesa Jaušovec
Prostofer
Aktualno

Prevozi se bodo začeli izvajati 8. julija.

Prostovoljnemu projektu Prostofer, ki ga izvaja zavod Zlata mreža, se s 24. junijem pridružuje Občina Puconci. Gre za trajnostni projekt za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki radi priskočijo na pomoč. 

Prostofer je namenjen tistim, ki sami ne vozijo, nimajo sorodnikov in so deležni nizkih mesečnih dohodkov, prav tako pa imajo tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. 

Občina Puconci sporoča, da bodo prostovoljci pri njih prevoze začeli izvajati 8. julija. Sicer pa lahko uporabniki brezplačen prevoz naročijo od 26. junija na brezplačni telefonski številki 080 10 10, vsak dan med 8. in 18. uro. Rezervacijo prevoza je treba najaviti vsaj tri dni pred izvedbo storitve. 

Puconska občina je postala osma v Pomurju, ki se je pridružila omenjenemu projektu. Ta se izvaja še v občinah Lendava, Beltinci, Murska Sobota, Radenci, Gornja Radgona, Apače, Sveti Jurij ob Ščavnici. 

občina-puconci prostofer prevozi