vestnik

Radenski amfiteater bodo odprli konec junija: Leljak pravi, da ni našel skupnega jezika z organizatorji maratona

Rok Šavel, 14. 4. 2023
Občina Radenci
Opuščeni bazen bo kmalu doživel celovito preobrazbo.
Aktualno

Odprtje amfiteatra so v občini načrtovali z veliko prireditvijo v času Maratona treh src, a z organizatorji po besedah župana Romana Leljaka niso dosegli soglasja.

V radenski občini na mestu starega bazena, ki so ga že leta 2019 zasuli z gradbenim materialom in opustili možnost obnove zaradi neekonomičnosti letnih kopališč, nastaja amfiteater oziroma prireditveni prostor. Ta bo zajemal dva odra za 600 obiskovalcev ali več, gradbena dela pa za dobrih 291 tisočakov z davkom izvaja družba SGS iz Limbuša. Kot je povedal župan, so odprtje amfiteatra načrtovali že za konec meseca maja, ampak je prišlo do zamude predvsem zaradi zahtev spomeniškega varstva.

amfiteater, občina-radenci
Občina Radenci
Tako bo videti amfiteater, ko bo dokončan.

amfiteater, občina-radenci
Občina Radenci
Tako bo videti amfiteater, ko bo dokončan.

amfiteater, občina-radenci
Občina Radenci
Tako bo videti amfiteater, ko bo dokončan.

Leljak: v maraton želeli vložiti 20 tisoč evrov

Prvotni plan odprtja nove pridobitve je sicer po besedah župana Romana Leljaka tako ali tako padel v vodo, ker so načrtovali veliko glasbeno prireditev, ki bi potekala v okviru Maratona treh src, kateri se bo odvil 20. maja. "Žal organizatorji maratona niso podali soglasja, da bi se koncerti odvili na odru, ki ga imajo za maraton," je na minuli seji občinskega sveta povedal Leljak in dodal, da so bili v občini pripravljeni za izvedbo prireditve prispevati okoli 20 tisočakov. Odprtje amfiteatra bo tako po njegovih besedah sedaj potekalo konec junija ob občinskem prazniku, ko bodo izvedli tudi otvoritev nove čistilne naprave, investicije, ki je težka več kot 3,7 milijona evrov, od tega jo država sofinancira v višini dveh milijonov evrov.

amfiteater, občina-radenci
Občina Radenci
Opuščeni bazen bo kmalu doživel celovito preobrazbo.


Leljak je sicer še dodatno ošvrknil organizatorje radenskega maratona in dejal, da je kljub zatrjevanju izvršnega direktorja Radenske Mariana Šefčoviča o skupni zgodbi občine in Radenske pri organizaciji martona, ravno nasprotno. Sam je namreč zagovarjal, da bi bil maraton, tako kot večina maratonov, v nedeljo in ne v soboto, ko občani nimajo prostega dostopa do in skozi središče mesta, s čimer jim je onemogočen dostop do določenih življenjskih potrebščin, naslednji dan pa so trgovine zaprte.

"Žal so spremembe v maratonu zelo težke in očitno še ni dozorel pravi čas," je pripomnil in izpostavil, da kot župan z obžalovanjem ugotavlja, da letos pravega sodelovanja ni, "čeprav so imeli namen z občinskimi sredstvi v maraton vložiti 20 tisoč evrov za dogodek, ki bi bil res na nivoju ene turistične občine."

amfiteater občina-radenci radenski-maraton odprtje roman-leljak
Kaj zdaj berejo drugi