vestnik

Radenski dijaki obiskali vlado in predsedniško palačo

Vestnik.si, 23. 11. 2023
GOV.SI
Radenski dijaki na obisku v Ljubljani.
Aktualno

Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci so se mudili v Ljubljani.

Obisk je potekal v sklopu vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo, radenskim dijakom pa so družbo delali še dijaki Vegove šole iz Ljubljane. Sprejeli so jih predstavniki Kabineta predsednika vlade, Urada vlade za komuniciranje in Protokola Republike Slovenije, pri obisku pa so sodelovali tudi sodelavci iz Policije in Javni gospodarski zavod Brdo.

Dijakom je bila predstavljena vlada ter njeno delo, državni sekretar iz kabineta Danijel Levičar, ki je odgovoren za nacionalni jedrski program, je spregovoril o svojem področju dela in izzivih Slovenije pri zagotavljanju električne energije za razvoj gospodarstva in razvoj elektrifikacije na različnih področjih naših življenj od 2-mobilnosti do ogrevanja s toplotnimi črpalkami. Odgovarjal je na njihova vprašanja o drugem bloku jedrske elektrarne v Krškem, o morebitnih novih hidroelektrarnah v Sloveniji in drugih temah o proizvodnji električne energije. Dijakom je delo predstavil tudi mladi sodelavec iz Kabineta predsednika vlade Erik Scheriani. 

sšgt-radenci, vlada
GOV.SI
Radenski dijaki na obisku v Ljubljani.

Drugi del obiska je bil v predsedniški palači. Dijaki so si ogledali palačo, spoznali protokol in obiskali medijsko središče, v tem je bilo dijakom predstavljeno, kako se javnost obvešča o delu in odločitvah vlade.

sšgt-radenci obisk ljubljana vlada