vestnik

S kreditom pomagal ljubljanski hotelir, nov najemnik pa bo dal 35 tisočakov na mesec. To so podrobnosti obujanja hotela Diana

Rok Šavel, 17. 1. 2022
Vanesa Jaušovec
Slaščičarna/kavarna se bo zagnala v roku meseca dni.
Aktualno

Ključni možje, ki sodelujejo pri oživljanju mestnega hotela v Murski Soboti, so na tiskovni konferenci predstavili vse podrobnosti novega projekta.

Poročali smo že, da sta odvetnika Dejan Rituper in Ronnie Christopher Horvat vstopila v lastništvo hotela Diana, nad katerim so dolgo viseli temni oblaki. Celoten projekt mestnega hotela, v katerem bodo zagnali slaščičarno, restavracijo, picerijo, wellness in uredili prostore za bodočega najemnika – Dom starejših Rakičan, so sedaj tudi javno predstavili.


Dom starejših Rakičan sklenil izredno ugodno najemno pogodbo


Kot je dejal Zoran Hoblaj, direktor Doma starejših Rakičan, bodo v času 12,4-milijonske prenove matične enote v Rakičanu stanovalce preselili v hotel Diana. "Imeli smo veliko srečo, da se je ta zgodba z reaktivacijo Diane zgodila ravno sedaj, ko mi potrebujemo nastanitev za naše stanovalce," je zadovoljno povedal Hoblaj, ki je zatrdil, da bodo v hotelu zagotovili minimalne tehnične pogoje in standarde v skladu s pravilniki, najemno pogodbo pa je pregledalo tudi ministrstvo za delo.

hotel-diana
Vanesa Jaušovec
Hoblaj je vesel, da se je ponudila priložnost za nastanitev varovancev nedaleč od matične enote, ki bo del celovite prenove. Prepričan je, da so sklenili zelo ugodno najemno pogodbo v višini 35 tisočakov na mesec.


Prva skupina stanovalcev se bo v hotel preselila že v začetku februarja, po osmih mesecih, ko se uredi prva polovica objekta v Rakičanu, pa se bo preselila še druga polovica. Projekt prenove matične enote, v okviru katerega je Dom Rakičan pridobil 12 milijonov nepovratnih sredstev, je načrtovan do 30. junija prihodnje leto, lahko pa se podaljša za največ tri mesece. Hoblaj je oživitev Diane pozdravil tudi kot podžupan soboške občine, kot direktor doma starejših pa je zagotovil, da strošek najema ne bo bremenil varovancev. Z novimi lastniki, to sta prej omenjena Dejan Rituper in Ronnie Christopher Horvat, je Hoblaj sklenil najemno pogodbo v višini 35 tisoč evrov na mesecev.

"V primerjavi z drugim primerljivim domom, kjer so prav tako najeli hotel za namestitev svojih stanovalcev, je to približno trikrat manj. Tukaj so zajeti tudi stroški najema kuhinje, v drugi fazi pa pisarne. Sklenili smo izredno ugodno najemno pogodbo," je poudaril direktor Doma Rakičan.


Prvi projekt izven Ljubljane


Projekt je v obliki 1,6 milijonskega kredita z rokom zapadlosti do 5. 1. 2025 podprla družba Equinox, ki sodeluje kot dolžniški partner. Kot je poudaril izvršni direktor Matej Rigelnik, ki ima v lasti Grand Hotel Union, uHotel in četrtino hotelskih kapacitet v Ljubljani, jim je v družbi poleg donosa pomemben tudi družbeni in širši koncept investiranja. To je pravzaprav eden prvih projektov izven Ljubljane, ki jih je podprla nepremičninska družba, ki je nastala z oddelitvijo družbe Union Hoteli.

hotel-diana
Vanesa Jaušovec
Ljubljanski hotelir Matej Rigelnik, gre za sina nekdanjega politika in znanega poslovneža Hermana Rigelnika, je z družbo, ki je nastala lani spomladi z oddelitvijo nepremičnin Union Hotelov, dolžniški partner pri zgodbi obujanja hotela Diana.

"Ta projekt je pisan na kožo vsem in verjamemo, da je to le prvi korak ter bomo tovrstne projekte podpirali tudi v prihodnje. Ko bo uspešno zaključen, bomo razmislili, na kakšen način bi lahko v nadaljnje sodelovali," pa je dejal glede načrtov ljubljanske družbe, ko bosta Rituper in Horvat odplačala kredit.

Sprva 15 zaposlitev


Kot je poudaril Rituper, bo hotel, kljub temu da bo nudil postelje za dom starejših, vseeno zaživel v gostinskem delu. Najprej, v roku meseca dni, želijo vzpostaviti slaščičarno s kavarno, nato picerijo in še restavracijo. V načrtih je tudi prenova wellnesa s savna parkom in bazeni, a zaradi nepodaljšane koncesije brez termalne vode, predviden pa je tudi novi fitnes na veliki površini, ki bo zagotavljal rekreacijo za oba spola in vse generacije.

hotel-diana
Vanesa Jaušovec
Rituper je dejal, da bodo objekt po slabih dveh letih, ko ga bo zapustil najemnik - Dom starejših Rakičan, tržili kot hotel.

V začetku predvidevajo, da bodo rabili 15 zaposlenih, a bo potreba večja po dveh letih, ko bo najemnik, torej Dom starejših Rakičan, zapustil 98 sob in bo hotel zaživel v polni meri kot je nekoč. "Sobe se bodo nazaj preuredile v hotelske in se bodo prostori tržili kot hotel. Imamo vizijo, da bi modernizirali sobe," je še napovedal Rituper.

hotel-diana dejan-rituper ronnie-christopher-horvat zoran-hoblaj dom-starejših-rakičan matej-rigelnik equinox