vestnik

Samotestiranje v šolah se bo pričelo v sredo in ne v ponedeljek

Vestnik.si, 12. 11. 2021
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Vlada je na dopisni seji sprejela spremembe Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Odlok, ki se začne uporabljati 15. novembra, prinaša eno spremembo. Tako se navodilo, da učenci osnovne šole in dijaki izvajajo testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa, pri čemer se samotestiranje opravi v vzgojno-izobraževalnem zavodu, začne uporabljati 17. novembra. Osebo, ki bo nadzirala samotestiranje, določi ravnatelj. 

Otroci in mladostniki, ki so vključeni v zavode za vzgojo in izobraževanje otrok in in mladostnikov, ustanovljenih za delo z otroki s čustvenimi in vedenjskimi motnjami, ter učenci, ki so vključeni v tretjo do šesto stopnjo posebnega programa, bodo lahko samotestiranje opravili v domačem okolju. 

Samotestiranje se bo, kot smo že večkrat poročali, moralo izvajati trikrat tedensko. Na mesec učencem pripada 15 testov za samotestiranje, v lekarnah pa jih starši ali zakoniti zastopniki pridobijo po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja ali po predložitvi potrdila o šolanju in osebnega dokumenta. 

samotestiranje šole vlada odlok
Kaj zdaj berejo drugi