vestnik

Sava Turizem toži Terme Lendava

Majda Horvat, 17. 5. 2021
Nataša Juhnov
Sava turizem toži Terme Lendava.
Aktualno

Lastniki so jim preprosto izklopili elektriko, ko so še imeli koncesijo za izvajanje fizioterapevtske dejavnosti v Lendavi

Bolniki z lendavskega območja spet lahko obiskujejo fizioterapevtsko ambulanto v Lendavi. Ta deluje v sklopu Zdravstvenega doma Lendava, zdravstvene storitve pa začasno izvajajo v objektu centra za zaščito in reševanje. Marsikdo se je tega razveselil, saj je moral od julija lani, ko je Sava Turizem prenehala izvajati fizioterapevtsko dejavnost v hotelu Lipa, hoditi na obravnavo bodisi v Terme 3000 v Moravskih Toplicah ali k drugim izvajalcem teh storitev.


Spomnimo, da je bila fizioterapevtska dejavnost v Lendavi ustavljena z danes na jutri in da je negativno odmevala tudi odločitev novega vodstva Term Lendava, da se prostorom, kjer se je izvajala fizioterapija, prekine oskrba z elektriko. To je namreč pomenilo, da Sava Turizem, ki je še imela koncesijo za opravljanje storitev in pogodbo z Zavodom za zdravstveno zavarovanje, tu ni več mogla izvajati dejavnosti, čakajoči pa so čez noč morali na obravnavo drugam.

thermal20
Majda Horvat
Sava turizem toži Terme Lendava.


Sava Turizem je imela po prodaji Term Lendava, ki je bila končana sredi decembra 2019, prostore za izvajanje zdravstvene dejavnosti v najemu, po dogovoru z madžarskim kupcem pa naj bi še šest mesecev po sklenitvi prodajne pogodbe tudi upravljala turistično destinacijo. S 1. junijem 2020, dejansko pa z 18. junijem, je upravljanje Term Lendava prevzel madžarski lastnik Comitatus Energia. Na novinarsko vprašanje, ali bo Sava Turizem še naprej izvajala terapije po koncesijski pogodbi v objektu Term Lendava, so nam s sedeža družbe prve dni julija odgovorili, da je Sava Turizem najemnik prostorov pri najemodajalcu Terme Lendava, v katerih se izvaja zdravstvena dejavnost, ter da do sprememb pri koncesijski pogodbi ni prišlo. Dodali so še, da so štirje zdravstveni delavci ostali zaposleni v družbi Sava Turizem.
Občina Lendava je nato konec julija 2020 Savi Turizmu odvzela koncesijo za izvajanje fizioterapevtske dejavnosti, ob zagotovilu, da ta ne bo sprožila tožbe zoper občino. Občina je koncesijo podelila lendavskemu zdravstvenemu domu.

438e6433616bc8a67e29ffb9e17711de
Nataša Juhnov
Sava turizem toži Terme Lendava.


Je pa Sava Turizem vložila tožbo zoper Terme Lendava. Po javno dostopnih podatkih zaradi motenja posesti, tožbeni znesek je zgolj 2500 evrov. Po naših informacijah je tožba, ki jo obravnava lendavsko okrajno sodišče, povezana prav z zapletom glede prekinitve izvajanja fizioterapevtske dejavnosti. Zakaj so se odločili za tožbo z zanemarljivim tožbenim zneskom glede na finančno moč gospodarske družbe, Sava Turizem ni pojasnila. »Pravnih postopkov naše družbe ne moremo komentirati,« so sporočili. 

terme-lendava sava-turizem turizem
Kaj zdaj berejo drugi