vestnik

(DOLNJA BISTRICA) Evakuirani prebivalci se lahko vrnejo na domove

Vestnik.si, 6. 8. 2023
Simon Jakšič
Utrjevanje nasipa.
Aktualno

Utrjujejo se nasipi vzdolž celotne Mure

Na Dolnjo Bistrico je prišlo vsaj 15 dodatnih gasilskih društev. Sklical jih je regijski poveljnik Dušan Utroša, da s skupnimi močmi s peskom polnijo protipoplavne vreče. Z njimi utrjujejo približno 200 metrov nasipa, ki ga je strojna mehanizacija poškodovala pri zajezitvi zrušenega dela nasipa. "Danes je bilo zunaj veliko ljudi, od gasilcev do civilne zaščite in ostalih struktur, ki so utrjevale in še utrjujejo visokovodne nasipe v vseh krajih od Lendave do Gornje Radgone. Najbolj pomembno je, da smo zajezili luknjo v nasipu, ki je nastala včeraj na Dolnji Bistrici," je povedal Utroša in še dodal, da gasilci stanje na terenu zaenkrat obvladujejo. 
Vodja intervencije na Dolnji Bistrici Miroslav Vuk je v zvezi s tem dodal še, da trenutno na terenu ostaja še en helikopter Slovenske vojske, ki na Dolnji Bistrici dovaža vreče s peskom, s katerimi utrjujejo prej omenjeni poškodovani del nasipa. "Na nasipih se pojavljajo manjše pore, curki, ki jih moramo paziti, ker so izredno nevarni, saj se lahko povečujejo, nasip lahko ponovno prepusti vodo na tistih mestih. Napovedi niso tako rožnate, da bi lahko bili mirni, napoveduje se slabo vreme, teren je razmočen in to lahko pomeni nevarnost," še dodaja Vuk.
Kot so okrog 19. ure sporočili na FB strani Občine Črenšovci, se evakuirani prebivalci Dolnje Bistrice lahko vrnejo na svoje domove. 

poplave-2023 reka-mura dolnja-bistrica gasilci