vestnik

Staro novo gasilsko vodstvo pripravljeno na nove izzive 

Andrej Bedek, 4. 4. 2018
Jure Zauneker
Dušan Utroša in Milan Antolin bosta še naprej vodila pomurske gasilce. 
Aktualno

Gasilce iz pokrajine ob reki Muri bosta naslednjih pet let vodila Milan Antolin in Dušan Utroša. Regija je po njunih besedah stabilna, pomurski gasilci pa sledijo izzivom sodobnega časa. 

Na volitvah za vodstvo pomurskih gasilcev sta bila Milan Antolin in Dušan Utroša ponovno izvoljena za predsednika Pomurskega regijskega gasilskega sveta oziroma za regijskega gasilskega poveljnika za Pomurje. Antolin je letnik 1952 in je tako dobil še drug predsedniški mandat v organizaciji pomurskih gasilcev, Utroša, letnik 1975, pa je postal novi (stari) poveljnik.


8a984b8ccd52d7b754b6f0af1be4365d
Jure Zauneker
Največja lanska preizkušnja za pomurske gasilce je bil požar, ki je 8. junija v Ljutomeru izbruhnil v skladišču podjetja za predelavo sveč Eko Plastkom


Pomurski gasilci so sicer organizirani v 21 gasilskih zvez, v katere je vključeno 238 prostovoljnih gasilskih društev. Večino društev je 1. in 2. kategorije, razen osrednjih enot, ki so praviloma kategorizirane višje. V regiji delujejo tudi štiri gasilske enote širšega pomena. V Pomurju je uradno evidentiranih 18.518 gasilcev, čeprav so te številke neuradno še krepko višje. Za približno 123.000 prebivalcev v pokrajini ob Muri in v 27 pomurskih občinah skrbi okoli 6.300 operativcev z 400 vozili in ostalo tehniko, ki je potrebna za izvedbo intervencij.
»Regija je stabilna, mirna in pripravljena na izzive prihodnosti. Na nas je, da se temu prilagodimo, še naprej strnemo vrste in dokažemo, da pomursko gasilstvo lahko sledi sodobnemu času v vseh izzivih in problemih,« je po volitvah povedal poveljnik Utroša, predsednik Antolin pa je dodal, da je treba pozornost še vedno posvečati nadaljnjemu reševanju statusa gasilca, operativca, ter prizadevanju za njegovo usposobljenost in tudi opremljenost.

ogenj gasilci požar dušan utroša milan antolin
Kaj zdaj berejo drugi