vestnik

Tanka snežna odeja tudi v Pomurju

Vestnik, STA, 14. 4. 2020
Vestnik
Tudi v križevski občini je zapadlo nekaj snežink.
Aktualno

Po sončnih dneh, ko so temperature presegle 20 stopinj Celzija, je današnja noč prinesla ohladitev. Po napovedih vremenoslovcev bo danes občutno hladneje. V notranjosti države bodo temperature ostale pod 10 stopinj Celzija.

Hladna fronta, ki je dosegla Slovenijo, tako po napovedih meteorologov prinaša občutno ohladitev in padavine. Snežinke lahko zjutraj in zgodaj dopoldne presenetijo tudi v nižinah, kjer se sneg ne bo obdržal. Nad 600 ali 700 metri nadmorske višine pa utegne pasti nekaj centimetrov južnega snega.

O snežinkah to jutro poročajo tudi iz Prlekije, Goričkega in radgonskega konca. 

Agencija RS za okolje (ARSO) napoveduje, da bo najmanj padavin na Primorskem, povsod pa bodo sredi dneva ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. 

sneg, Prlekija, april
FB Neurje.si
Snežinke v Prlekiji.

Kako bo v prihodnjih dneh? 
Noč na sredo in noč na četrtek bosta jasni in tam, kjer se bo veter umiril, bo spet nevarnost pozebe. Na agenciji za okolje zato svetujejo, da se s setvijo ne hiti, že posajene sadike pa naj se ob nizkih temperaturah pokrije. So pa temperature pod ničlo konec marca in v začetku aprilu že prizadele sadno drevje po vsej Sloveniji. Po napovedih naj bi se ponovno otoplilo proti koncu tedna, ko bodo najvišje temperature znova nad 20 stopinj Celzija, pa tudi jutranje ne bodo več pod lediščem, še napovedujejo meteorologi.

ivanovci, adam-novak, sadjar, pozeba, kmetijstvo, sadnjo-drevje, sadovnjak
Nataša Juhnov
Noč na sredo in noč na četrtek bosta jasni in tam, kjer se bo veter umiril, bo spet nevarnost pozebe.

vreme sta