vestnik

(TOP 5) Minuli teden zaznamovali požrtvovalno dejanje, lady Gabriella in tragična prometna nesreča

Vestnik.si, 18. 3. 2024
Vestnik.si
Najbolj brane vsebine na vestnik.si.
Aktualno

Preverite, kaj vas je v preteklem tednu najbolj pritegnilo na naši spletni strani.

1. Več kot pol ure so se borili za življenje mladega soseda

Največ vaše pozornosti je v minulem tednu pritegnilo požrtvovalno dejanje domačinov iz Dolnjih Slaveč. Fran in Matej Markoč, Drago in Petra Sukič ter Primož Sukič so junaki, ki so s pomočjo policista rešili življenje otroku, ki je med igro padel v greznico od domači hiši. 

gornji-slaveči, nesreca, otrok, pomoč, sosedi
Loris Cipot/fotolens.si
Junaki iz Dolnjih Slaveč.

2. Pri Rakičanu huda nesreča. Na kraju umrl voznik osebnega avtomobila

V četrtek se je na regionalni cesti med Lipovci in Rakičanom zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila ena oseba. 32-letni voznik avtomobila je zapeljal preko bele prekinjene črte na nasprotno smerno vozišče in trčil v vlečno in priklopno vozilo. 

prometna-nesreča, rakičan-lipovci
Jure Kljajić
Prometna nesreča na relaciji Rakičan - Lipovci.

3. Lady Gabriella, sorodnica princa Williama, potomka rodbine Szapary, ki je imela v lasti soboški grad

Pisali smo o pogrebni slovesnosti Thomasa Kingstona, moža Lady Gabrielle Kington. Njeni predniki izhajajo iz rodbine Szapary, Lady Gabriella pa je 56. v vrsti za britanski prestol. Njen oče je bil princ Michael of Kent, mati baronica Marie-Christine von Reibnitz. Njena babica pa je grofica Maria Szapary von Muraszombath. 

lady gabriela poroka
Profimedia
Srečna mladoporočenca lady Gabriella Windsor in finančnik Thomas Kingston.

4. Dejan Rituper pri oživljanju Diane ostal sam

Nad nekoč znamenitim hotelom Diana v središču Murske Sobote se ponovno zgrinjajo temni oblaki. Poskus oživljanja, ki sta se ga s pomočjo ljubljanskega poslovneža Mateja Rigelnika oziroma družbe Equinox lotila odvetnika Dejan Rituper in Ronnie Christopher Horvat, je po odhodu najemnika, Doma starejših Rakičan, zastal. Načrt, da bi se objekt preoblikoval v trajno enoto doma, se ni uresničil, saj ministrstvo za solidarno prihodnost ni prižgalo zelene luči, proti tej nameri pa se je izrekel tudi svet zavoda rakičanskega doma za starejše.

DSC_3289
Jure Kljajić
Hotel Diana

5. V Odrancih delovna nesreča, v Turnišču požar

V Odrancih se je delavka pri montaži elementov poškodovala, v Turnišču pa so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Da bi se ogenj razširil in povzročil gmotno škodo, so preprečili gasilci. 

top-5 vestnik.si