vestnik

(ODPOVEDI) Vrstijo se odpovedi prireditev, ki bi morale ta vikend potekati v Pomurju

Vestnik.si, 4. 8. 2023
Niko Časar
Prleški sejem je odpovedan.
Aktualno

V središču Ljutomera bi moral v soboto potekati Prleški sejem, ki bi obiskovalcem ponudil raznolike izdelke na stojnicah, poskrbljeno bi bilo za kulinariko, glasbo, postaviti bi morali tudi klopotec. Zaradi slabe vremenske napovedi je sejem odpovedan.

Na družbenem omrežju facebook je ljutomerska županja Olga Karba zapisala, da jim prleški praznik veliko pomeni, in ker si želijo, da bi bil odlično obiskan, ga jutri ne bo, ne glede na to, da je bilo vse pripravljeno. "Vsi ohranimo dobre misli, da ne bo jutri hudega, kar se napoveduje glede vremena." 

Dodala je, da razmišljajo o rezervnem scenariju, po katerem bi sejem letos izvedli pozneje, če jim bo vreme naklonjeno. "Razmišljamo o Prleškem sejmu za martinovo v soboto, 11. novembra, po bogatem programu, kot je bil planiran za to soboto, z vsemi soorganizatorji in sejmarji," je zapisala Karbova. 

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota obvešča, da so zaradi izrednih vremenskih razmer odpovedali današnji koncert Andreja Šifrerja. Prestavljen bo na četrtek, 10. avgusta, ob 20.00. Koncert bo na Trgu kulture oz. v primeru dežja v Gledališču Park.

Prav tako je odpovedana sobotna predstava zua otroke Pujski so zakon. 

ppf, velika-polana, pomurski-poletni-festival, mladen-grdović
Niko Časar
Koncerta na Pomurskem poletnem festivalu danes ne bo.

Tudi iz Zavoda za okolje in turizem Dobrovnik sporočajo, da je odpovedan praznik vina in perecov, ki bi moral biti jutri pred kulturnim domom v Dobrovniku. 33. Regijsko temovanje oračev Prekmurja in Prlekije, pokal Občine Tišina ter Pomurskega sejma Agra, ki bi moral biti v soboto, 5. avgusta, pa je prestavljen na nedeljo, 13. avgusta. 

Zaradi izrednih vremenskih razmer in napovedi so organizatorji Pomurskega poletnega festivala v Veliki Polani iz varnostnih razlogov odpovedali današnji koncert Big Foot Mame. 

prleški-sejem odpoved vreme