vestnik

(Moda Mi&lan Gornji Petrovci) Danes vložen sklep o začetku stečaja. Podjetje ima od petka blokirane vse račune

D. N., 16. 1. 2024
Sanja Ulen
Moda Mi&Lan
Aktualno

Za stečajnega upravitelja je bil imenovan Drago Dubrovski.

Na Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) sta bila danes objavljena oklic in sklep Okrožnega sodišča Murska Sobota o začetku stečajnega postopka nad pravno osebo podjetje Moda Mi&lan iz Gornjih Petrovec. Kot je razvidno iz sklepa, je bil za stečajnega upravitelja imenovan Drago Dubrovski, upniki pa lahko terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice prijavijo v treh mesecih oziroma do 16. aprila. 

Znano je tudi, da bodo zaposleni tudi decembrske plače prejeli z zamudo. Tako elektronsko pošto jim je direktor podjetja Moda Mi&lan Marko Hozjan poslal in jih obvestil, da bodo plače, ki bi morale biti izplačane 18. v mesecu, zamujale, saj podjetje, zanje žal nima dovolj sredstev. 

Plače naj bi po zagotovilih direktorja bile vsaj delno izplačane takoj, ko se stanje izboljša. "Točnih datumov za zdaj žal še ne morem dati, saj imamo odtegljaj s strani Finančne uprave Republike Slovenije, na drugi strani pa ponovno čakamo plačila kupcev," še piše v elektronski pošti. Kako bo s plačami, je torej velika neznanka, saj ima podjetje od petka, 12. januarja, blokirane vse tri transakcijske račune. 

moda-mi&lan, gornji-petrovci, zaposleni
Damjana Nemeš
Moda Mi&lan Gornji Petrovci

Kot smo že poročali, bi morala že prejšnji petek potekati seja izvršnega odbora sindikata in vodstva podjetja, vendar je Hozjan srečanje domnevno zaradi bolezni tik pred zdajci odpovedal. Je pa danes popoldan potekal na sedežu podjetja, kjer delo še normalno poteka, zbor članov sindikata podjetja, kar nam je potrdila Zdenka Bobovec, sekretarka Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, območne organizacije Pomurje, ki se je zbora tudi udeležila. "Predlagali smo, da bi se jutri sestal zbor zaposlenih, na katerega bi naj prišel tudi direktor Hozjan. Kasneje nas je obvestil, da bo jutri ob 8. zbor zaposlenih, na katerega bo poleg njega prišel tudi direktor družbe Elektronček," je povedala Bobovčeva. 

Več o zboru delavcev z direktorjem podjetja pa jutri. 

moda-mi&lan gornji-petrovci stečaj