vestnik

V Ljutomeru sprejeli dobrotnika iz Matzenbacha, ki sta pomagala ob minulih poplavah

Vestnik.si, 5. 12. 2023
Mladinski center Prlekije
Jessica in Heiko sta organizirali tudi zbiranje finančnih sredstev.
Aktualno

V Prlekijo sta pripeljala obsežno donacijo dezinfekcijskih in higienskih pripomočkov ter drugih najnujnejših življenjskih potrebščin

Ob minulih poplavah sta samoiniciativno na pomoč priskočila tudi dobrotnika iz 1000 kilometrov oddaljenega kraja Matzenbach. Aktivistka na področju družin in sociale Jessica ter Heiko Hausknecht, policist, vodnik in trener službenih psov, sta v Prlekijo pripeljala obsežno donacijo dezinfekcijskih in higienskih pripomočkov ter drugih najnujnejših življenjskih potrebščin. Za omenjena, ki sta organizirala tudi zbiranje finančnih sredstev, da so se prizadetim razdelili darilni boni, je bil organiziran sprejem v Mladinskem centru Prlekija. V znak hvaležnosti sta prejela protokolarna darila organizacije in darilo Občine Ljutomer, monografije Prlekije. 

mladinski-center-prlekije, dobrodelnost
Mladinski center Prlekije
Jessica in Heiko sta organizirali tudi zbiranje finančnih sredstev.

Sedem predstavnikov Mladinskega centra Prlekije - Pokrajinskega centra NVO je nedavno sodelovalo na vsakoletnem nacionalnem posvetu mladinskega sektorja, v realizaciji Urada RS za mladino in Mladinskega sveta Slovenije. Izvedli so tudi tematski sklop Vloga mladinskega sektorja v kriznih situacijah kot so migracije, naravne nesreče, draginja. V Mladinskem centru Prlekije, ta v naslednjem letu praznuje že 30-letnico delovanja, posvečajo tem področjem posebno pozornost že od ustanovitve dalje. "V lastnem kriznem načrtu narodne – civilne zaščite imajo vse ukrepe natančno dodelane in se po njih tudi ravnajo ter so takoj odzivni. Veliko vsakodnevnih aktivnosti posvečajo prav humanitarnim dejavnostim, kar je nedavno prepoznala tudi država in podelila MCP-ju status humanitarne organizacije," je zapisal Srečko Domanjko. 

mladinski-center-prlekije dobrodelnost