Kot je za STA povedal predsednik uprave Panvite Peter Polanič, so marca, tako kot večina prehranske industrije, zaradi epidemije zaznali večje povpraševanje po svojih izdelkih, zato so morali povečati tudi obseg svoje proizvodnje. Ker se je aprila povpraševanje v trgovinah normaliziralo, zaradi ukrepov pa trenutno ni prodaje gostincem in hotelirjem, obseg prodaje pa se je znižal tudi javnim zavodom, zlasti vrtcem in šolam, ter podjetjem, je bila proizvodnja ta mesec nižja.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(INTERVJU) Mihaela Gržin v knjižnem prvencu o izgorevanju in iskanju sebe
S priročnikom je želela opozoriti predvsem na to, kako zelo pomembno je, da lepo skrbimo zase ne glede na to, kaj vse se dogaja v in okrog nas.
"Javnim ustanovam sicer prodamo okoli tri odstotke celotne prodaje, kar v številkah ni tako malo in izpad s tega naslova poskušamo nadomeščati pri drugih kupcih," je pojasnil Polanič, ki zaradi trenutnih razmer pričakuje tudi slabšo turistično sezono in manj javnih prireditev, kar se že in se bo še nekaj časa odražalo tudi v njihovih številkah.
Panvita je sicer v času izbruha epidemije delu zaposlenih v strokovno-administrativnem delu omogočila delo od doma, manjši del tistih, ki so vezani na kupce z gostinsko-hotelirskega dela in javnih zavodov pa začasno poslali na čakanje. Načrtujejo, da bodo že naslednji teden začeli delati po normalnem delovnem času, saj se začenja sezona piknikov.