vestnik

Zaradi posameznikov, ki se od doma odpravljajo kljub okužbi, Virag poziva k odgovornemu ravnanju. V beltinskem domu starejših za pomoč prosijo prostovoljce

Vestnik, 12. 11. 2020
Aleš Cipot
Beltinski župan Marko Virag je danes vse občane pozval k upoštevanju ukrepov.
Aktualno

Beltinski župan Marko Virag je danes vse občane pozval k upoštevanju ukrepov. V občini so včeraj potrdili 24 novih okužb, predvčerajšnjim pa 26. Beltinci so po številu aktivnih okužb druga občina v Pomurju, več jih ima le Mestna občina Murska Sobota.

"Zaradi neodgovornih ravnanj posameznikov, ki se od doma odpravljajo kljub potrjeni okužbi s koronavirusom, vas vse pozivam k odgovornem ravnanju. Najhuje je, da neodgovorni posamezniki s svojimi ravnanji ogrožajo zdravje in življenja ljudi, ki jih imamo radi," je sporočil v svojem zapisu na občinski spletni strani. Dodal je, da smo do sedaj kot zrela družba pokazali, da smo solidarni in skupaj kos še tako zahtevnim izzivom. "Zato ne uničimo tega, saj lahko sami za ohranitev zdravja in življenj največ storimo tako, da se vsi skupaj držimo ukrepov, ki jih sprejemata Vlada RS in NIJZ ter se od doma odpravljamo le takrat, ko je to nujno. Bodimo odgovorni in ostanimo zdravi," je še zapisal Virag. 

koronavirus
Nataša Juhnov
Koronavirus.

So pa na občinski strani danes tudi objavili poziv za pomoč prostovoljcem v Domu Janka Škrabana. Potrebno osebje se je namreč zaradi okužb zmanjšalo. "Starejši ljudje, tudi naši svojci so v domu nastanjeni 24 ur na dan, čas epidemije pa njihovih potreb ni zmanjšal. Ne želimo, da bi se zaradi koronavirusa zmanjšala kvaliteta njihove oskrbe. Za njih je sedaj dobro poskrbljeno, za kar se zahvaljujemo vsem, ki prispevate k temu. V primeru velikega upada zaposlenih v domu (zaradi bolezni) pa je potrebno reagirati hitro. Prostovoljsko delo ne predstavlja dolgoročne rešitve pomanjkanja kadra, ampak samo hitri »krizni« odziv, ki bo pomagal prebroditi morebitno krajšo časovno obdobje," so zapisali. Vse zainteresirane prosijo, da se oglasijo, dodatne roke pa potrebujejo pri delitvi hrane, postiljanju in preoblačenju postelj, transportu materiala in odpadkov ter pomoči stanovalcev. 

Pripravljenost za pomoč lahko sporočite na elektronski naslov civilna.zascita@beltinci.si ali na telefonsko številko: 040 717 844.

Župan je še sporočil, da za primer izredne situacije iščejo tudi ljudi, ki bi lahko pomagali pri negi in so za to ustrezno usposobljeni. 

"V skrbi za čim boljše zagotavljanje zdravja vseh vključenih, k prostovoljski pomoči vabimo predvsem ljudi stare do 55 let, ki niso (bili) v stiku z okuženimi ali drugimi bolnimi osebami in nimajo znakov okužbe z novim koronavirusom (so zdravi). Prostovoljsko delo bo potekalo na organiziran način, zagotovljena bo določena podpora. Od vas pričakujemo odgovornost, zavzetost in spoštovanje navodil, da s tem ne ogrozite svojega zdravja in zdravja stanovalcev in drugih zaposlenih," so še izpostavili. 
občina-beltinci marko-virag koronavirus