vestnik

(Zdravstveni dom Lendava) Sedem ponudb za gradnjo prizidka

Vestnik.si, 1. 8. 2024
Majda Horvat
Zdravstveni dom Lendava.
Aktualno

Na prvi razpis se je prijavilo šest ponudnikov, na tokratnega, ki je bil objavljen 18. julija in je bil odprt deset dni, pa sedem.

Občina Lendava je ponovila razpis za izbiro izvajalca gradbenih del za dozidavo in preureditev zdravstvenega doma. Razlog je napaka, ki so jo naredili pri objavi prvega razpisa maja letos. Pri pregledovanju prejetih ponudb konec junija so namreč ugotovili, da je izostala formula, po kateri bi lahko ponudniki izračunali vrednosti posameznih postavk. To pomeni, da nekatere postavke niso bile zajete v skupni ponudbeni ceni. Zaradi tega je občina kot naročnik zavrnila prejete ponudbe po prvem razpisu in ponovila postopek javnega naročila. Na prvi razpis se je prijavilo šest ponudnikov, na tokratnega, ki je bil objavljen 18. julija in je bil odprt deset dni, pa sedem. S ponudniki zdaj potekajo pogajanja.



Kot smo že poročali, se lendavska občina po več letih priprav loteva gradnje prizidka in obnove prostorov zdravstvenega doma, naložbo, vredno 4,3 milijona evrov, pa bo z 1,1 milijona evrov podprla tudi država. S tem bo zdravstveni dom, ki se spoprijema z veliko prostorsko stisko, pridobil dodatne prostore v velikosti 1100 kvadratnih metrov za štiri splošne ambulante, dve referenčni ambulanti in sanitarije za paciente, hkrati pa bodo uredili prostore za ginekološko dejavnost in dve zobozdravstveni ordinaciji. V sklopu projekta se bo uredil tudi del za nujno medicinsko pomoč.

zd-lendava gradnja-prizidka ponudbe