vestnik

Zdravstveni minister in drugi predstavniki stroke o prilagajanju epidemioloških ukrepov. Kaj lahko pričakujemo?

Vestnik, STA, 15. 2. 2022
STA
Minister za zdravje Janez Poklukar bo s strokovno skupino za covid-19 in predstavniki zdravstva na Brdu pri Kranju razpravljal o prilagajanju ukrepov za zajezitev epidemije covida-19.
Aktualno

Minister za zdravje Janez Poklukar bo s strokovno skupino za covid-19 in predstavniki zdravstva na Brdu pri Kranju razpravljal o prilagajanju ukrepov za zajezitev epidemije covida-19. Po napovedih vodje skupine Mateje Logar lahko pričakujemo sproščanje ukrepov, ni pa še znano kdaj, kje in v kolikšnem obsegu.

Logarjeva je v petek sicer napovedala, da bo sproščanje odvisno od razmer v zdravstvu, pa tudi od precepljenosti populacije. "Nikakor pa ne bomo sproščali po zgledu Skandinavcev in Velike Britanije," je dejala. Na Danskem in v Veliki Britaniji so večino epidemioloških ukrepov namreč opustili v kratkem časovnem obdobju. V Sloveniji torej lahko pričakujemo postopno sproščanje ukrepov.

Na posvetu bodo po besedah Poklukarja poleg članov strokovne skupine še epidemiologi, mikrobiologi, infektologi, predstavniki bolnišnic in zdravstvenih domov, družinski zdravniki, pediatri in drugi strokovnjaki, ki so v času epidemije covida-19 pomagali z nasveti in usmeritvami.

Posvet se bo po napovedi ministrstva za zdravje začel ob 13. uri, po končanem posvetu pa je ob 16. uri predvidena izjava za medije. Sprejeta strokovna priporočila bo sicer morala nato potrditi še vlada, predvidoma naj bi o tem odločala na seji v četrtek.

koronavirus epidemija ukrepi posvet zdravstvo minister
Kaj zdaj berejo drugi